Wysłany: 2010-02-16, 12:08 Problem z Radeonem HD4870 i płytą GA-EP45T-DS3 (Gigabyte)
Witam! Chciałem postawić koledze OSXa na powyższej konfiguracji (iPC). U mnie na podobnym sprzęcie (Radeon HD4850 i P5K Pro) nie było (prawie) żadnych problemów. Tu są same problemy. Oto najważniejsze z nich:
1. Grafika po instalacji (MacOSX_10.5.6_radeon_hd_48x0_drivers.pkg i paru innych próbach z odmianami Natit) nie obsługuje sprzętowo OpenGL, Ponadto głupieje po podłączeniu drugiego monitora (niebieskie ekrany).
2. System nie potrafi się samodzielnie zamykać i restartować (wymaga ręcznego resetu)
3. Po instalacji osx (10.5.6) system nie chce się zaktualizować do 10.5.8 (wyświetla jakiś dziwny komunikat), przy kolejnej próbie znów ściąga ponad 700mb i tak w kółko.
_________________ iPC10.5.8 - P5KPro HD4850
Retail 10.6.3 - HP 550
Pomógł: 58 razy Wiek: 24 Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 1060 Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-02-16, 12:20
Skoro masz juz doswiadczenie z hackintoshem dlaczego nie postawisz sobie Retaila SL ?! Jest to dużo prostsze wg mnie ! Przygotowujesz sobie BootCD, bootujesz instalujesz, instalujesz chameleona i dorzucasz kexty. Po zawodach. No i jeszcze ew modyfikacja DSDT. Jest dużo poradników napewno sie wyczaisz, zreszta kazdy służy tez pomocą jak to na forum
Co do grafiki, spróbuj wywalić wszystkie kexty i odpal GraphicEnablera lub EFI Stringa
Na restarty OpenHaltRestart lub EvORestart (nie wiem czy nie jest tylko pod snowa)
Co do update'u ściągnij iDenebowski Combo Update do 10.5.8
Radeony 48x0 wymagają co najmniej 10.5.7 aby działały OK. żadnych tego typu instalatorów:
deinterlace napisał/a:
MacOSX_10.5.6_radeon_hd_48x0_drivers.pkg
To są zwykłe kexty z nadchodzącej aktualizacji do 10.5.7 i to w dodatku w wersjach beta.
Jak odpalić 48x0 pod leopardem tu chyba opisałem najprostszy sposób:
http://forum.osx86.org.pl...vt754.htm#13246
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC x86. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.