Kexty w E/E :( Są na ukrytej partycji EFI jak w tutku z forum)
-AppleDecrypt.kext
-Disabler.kext
-SMBIOSResolver.kext
-LegacyAppleAHCIPortJMicronJMB36xSATA.kext
-LegacyAppleAHCIPortIntelICHx.kext
-LegacyAppleIntelPIIXATA.kext
-LegacyJMicronATA.kext
-LegacyIOAHCIBlockStorage.kext
Kexty w S/L/E:
-ALCinject.kext
-AppleHDA.kext - podmieniony
DSDT nie mam wygenerowanego
Shut Down - (nie raz działa)- System normalnie wylogowuje się etc. ale gy ma sie wyłączyć słychać tylko dziwny dźwięk, gaśnie monitor a wiatraki i reszta chodzi
Restart-(nie działa wcale)- objaw podobny jak w Shut Down
Sleep- chodzi najlepiej z wszystkiego praktycznie za każdym razem działa
_________________ Mac OS X 10.5.7 Retail - Bootloader on EFI Partition
Intel Dual Core E5200 -AboutThisMac.pkg
Gigabyte GA-P31-DS3L
ALC888 - ALC888Audio.mpkg
4Gb Ram 800Mhz - AppleSMBIOS-27rev3-800
Segate 500Gb SATA
Geforce 7900GS - EFI String
Pomógł: 235 razy Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4446 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-06-28, 22:12
Nie miałem do czynienia z płytą na ICH7, więc nie wiem czy to zadziała.
Na ICH8, ICH8M, ICH-9 - OpenHaltRestart.kext działał dopiero po zastosowaniu fix'a do USB (USB 2.0 by Slice):
Aro_Dj_, Z Twojego opisu stawiam na słabo działające USB. Próbowałeś metod USB EHCI Sleep, czy podmiany kextów USB na te zrobione przez Slice'a?
Wyższą szkołą jazdy jest dodanie urządzeń USB poprzez metodę DTGP do DSDT, tu jest to ładnie objaśnione:
Wiem że to ostatnie wygląda przerażająco, ale raz zrobione zapewnia święty spokój i co najważniejsze brak konieczności podmiany kextów... czyli odpada pamiętanie o kolejnym fix'ie.
ja wgrałem jeszcze takie stery do USB (i to mi chyba właśnie pomogło + dsdt)
a pobrałem je za pomocą programu osx86 tools , opcja "download i install drivers " - swoja droga to jest prosta instalacja sterów , ja tak mam audio do ALC 888
_________________ 10.8 ML
10.7.4 retail 64 bit Chameleon DSDT|Celeron DualCore E1400 (vanila kernel outof box)|Gigabyte GA-EP41-UD3L -Audio ALC888|AudioUSB SWEEX SC004(outof box)|LAN RTL8111 (kext+EFIString)|GeForce 9400GT (EFIString)
Informacje nowości newsy ze świata Hackintosh.Video, poradniki, niezbędne pliki instalacyjne.Więcej na http://forum.osx86.org.pl...t1978.htm#19481
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.