Wysłany: 2010-01-22, 11:40 Problemy sieciowe + onyx 10.5.8 os
Witam wszystkich użytkowników os x 86 forum.
Mam problem z moim idenebem, dziś zmieniłem operatora internetowego i jego usługach nie ma jeszcze DHCP wcześniej było i internet działał bez problemów.
Ale teraz po wpisaniu manualnie numerków, mac nie potrafi nawiązać połączenia.
Pod Windowsem jak i linuxem bez problemów działa.
Co źle robię ?:)
"Czerwona lampka" oznacz brak elektrycznego linku, tak jakby kabelek w ogóle nie był podpięty. Adres wygląda na wpisany poprawnie.
Czy kabelek masz na 100% poprawnie wpięty, ile i jakie karty sieciowe masz w komputerze, może działa Ci tylko jedna z dwóch a masz podpięty kabelek w to drugie gniazdko.
Działa
Odłączenie komputera z zasilania na pare minut pomogło.
Ale mam następny problem, z racji tego że maca już używam jakiś czas chciałbym wyczyścić sobie system.
Poszperałem troche w internecie i znalazłem program onyx ale nie chce się uruchomić.
Jest jakiś myk aby wyczyścić ideneb 1.6 innym programem niż onyx ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.