Chłopaki, jak zrobić dzwięk na mojej płycie ? Mam kodek ACL888. Retail mi śmiga i narazie sie boje coś schrzanić metodą prób i błędów, więc wolę zapytać.
System Retail juz po zaktualizowaniu.
Pozdrawiam
A teraz instalacja, wrzucasz je do /Extra/Extensions1 i robisz ten szacher macher w konsoli aby utworzyć świeży /Extra/Extensions.mkext, i tyle... jak w/w kexty są OK, to po restarcie usłyszysz dźwięk...
Dzieki za instrukcje, jednak myślałem ze bedzie łatwiejsze to. Nie bede probował, bo we wtorek i tak zmieniam płyte główną na GA-EP45-DS3R z chipsetem ICH10R.
A tak przy okazji mam dobrą wiadomość.
W pokoju obok mam super monitory do kompa [ polecam ] > http://www.alesis.com/m1active320usb
Maja również wejście do nagrywania [ wbudowana karta dźwiekowa jest ]
Się okazuje ze podpinam tylko do USB i grają od razu !!!!
A ja z dzwiekiem kombinuje, no niech mnie szlag
Myślę że można by gdzieś dać tą informację gdzieś na "przodzie" na tym forum dla tych co sie nie chcą bawić ze sterownikami zintegrowanej karty na płycie.
Tylko wkładasz kabel USB i działa [ odtwarzanie i nagrywanie ]
Sam sobie odpowiedz... acz ta druga ma dźwiękówkę łatwiej uruchamianą pod OS X: ALC889A - można wcisnąć nawet do DSDT.aml patch do niej i wtedy o dźwięku zupełnie zapominasz. Ma też jak widzę FireWire a pierwsza chyba nie... Sam kontroler to nie ma sensu dla niego się rzucać... i tak RAID'u intela nie uruchomisz pod OS X.
Ok. Wielkie dzięki, więc dla samej dźwiekówki nie warto mi zmieniać, bo do pracy przy muzyce musze mieć coś więcej. Myslałem, że jeszcze coś z RAID wykombinuje. W windows to kopiowanie plików na dzień dobry mnie wkurza [ transfer w osx86 w porównaniu z windozą to niebo a ziemia ].
Czyli:
Zaobserwowałem coś takiego przy starcie, -v:
"starting hibernate
bad sleepimage header signature
hibernate failed"
Oraz nie może się wyłączyć laptop - tylko ręcznie muszę poprawić.
Problem z kartą graficzną nVidia 7300 GO, nie uruchamia mi się Front Row, (a uruchomiałem przy ost. iPC !!), brak obsługi QE (sprawdzałem NVinjectGo.0.2.0) (jescze z nią powalczę)
W info MY MAC informuje, że posiadam 2,5 gb ramu SDRAM (to prawda 2 gb Kingstony i 512 DDR2 533/667MHz SDRAM) ale już nie wskazuje mi prędkości mam 0 MHz - pewnie z SMBIOS - mam wstawić w Extra/Extensions1 , czy System/Library/Extensions ??? i jak skonfigurować??
Co chodzi poprawnie:
Płyta - Intel® 945 PM Express Chipset , Klawiatura ps/2 i touchpad + scroll (Smart Scroll) (VoodooPS2Controller)
procesor - core duo 1.66 667MHz,
Karta muzyczna E-MU 202 (Producenta sterowniki)
Wi-Fi USB ZyXEL G-202
brak obsługi:
intel 3945abg,
memory card SD/MMC/MS/MS PRO
camera zintegrowana 1.3,
PCMCIA
TV Out (S-Video)
nie sprawdzałem FireWire - wykrywa w info MY MAC że mam 400, ale przy uruchomieniu mam informację: FireWire (OHCI) VendorID 1180 ID 552 built-in now active, GUID 00e01800035b6664; max speed s400. oraz ERROR: FireWire unable to determine security-mode; defaulting to full-secure.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.