Teraz mam taki problem ze jak wybiore leoparda to odrazu robi sie restart ? Nie moge nawet zobaczyc to to powoduje . Zainstalowalem na tej partycji Chameleonoa 2 RC4 poporawnie wygenerowalem mkext skryptem z forum. Nie wiem co jest ;/
[ Dodano: 2010-04-19, 01:04 ]
Ogolnie to sie zastanawiam czy to jest wykonalne
_________________ Compal FL90 | Intel Core 2 Duo T7300 | NVIDIA GeForce 8600M GT 256 | Asus WL-270N MiniPCI-E | ST9500325AS SATA 3Gb/s 500GB 5400 |
System:OSX Lion 10.7.1
Teraz mam taki problem ze jak wybiore leoparda to odrazu robi sie restart ?
Jest wiele możliwych przyczyn takiego zachowania, najbardziej popularne to:
1. Aliasy CPU W DSDT, pomaga edycja DSDT, lub często też CPUS=1
2. Procesor nie w pełni zgodny z OS X, np brak Execute Disable Bit, lub jest ta funkcja wyłączona w BIOS'ie.
Teraz mam taki problem ze jak wybiore leoparda to odrazu robi sie restart ?
Jest wiele możliwych przyczyn takiego zachowania, najbardziej popularne to:
1. Aliasy CPU W DSDT, pomaga edycja DSDT, lub często też CPUS=1
2. Procesor nie w pełni zgodny z OS X, np brak Execute Disable Bit, lub jest ta funkcja wyłączona w BIOS'ie.
ok czyli jesli np : Snow mi z dsdt smiga poprawnie to juz te samo dsdt w folderze extra w 10.5.6 nie bardzo ? Nie wiem co robić bo chciałem powalczyć z dsdt i sleepem pod 10.5.6 żeby potem to w snow odpalic a tu taka lipa.
_________________ Compal FL90 | Intel Core 2 Duo T7300 | NVIDIA GeForce 8600M GT 256 | Asus WL-270N MiniPCI-E | ST9500325AS SATA 3Gb/s 500GB 5400 |
System:OSX Lion 10.7.1
No własnie i tu mnie to dziwi. Gdzieś wyczytałem ,że najpier musiałby byc zainstalowany 10.5.6 a dopiero potem snow żeby to jakos razem smigało. Troche mi sie to nie usmiecha. Jak wróce do domu to spróbuje wypiąć dysk z laptopa i tylko dysk na usb zostawić zobaczymy co sie wtedy stanie.
[ Dodano: 2010-04-21, 00:26 ]
Witka
A wiec wymontowalem dysk z laptopa i pozostawilem tylko podpiety drugi pod usb. Zdesperowany postanowielm zainstalowac ideneb . Dysk przygotowany chyba prawidlowo czyli jako GUID no i instalacja. Zaznaczylem fixy :ICHx PS2 myslalem ze to wystarczy no i ..... Restart 3s Jabłko i restart i 3s Jabłko i restar. Ręce opadaja
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.