diil nie pisz na dwóch forach tego samego bo w większości są na nich ci sami ludzie i po co czytać coś dwa razy.
A czy ty w ogóle zainstalowałeś już system z jakiegoś distro według wskazówek na forum
Czemu bierzesz się za instalację na partycji GUID skoro możesz instalować normalnie na MBR bo do tego są przystosowane wszystkie distra Leoparda.
No chyba że bierzesz się już za instalację z Retaila no to pogratulował. Robisz już coś a nie wiesz co ci będzie potrzebne do instalacji z Retaila.
Weź najpierw zainstaluj sobie Leona na kompie według wskazówek z forum a dopiero później jak już poznasz system i potrzebne tobie komponenty to będziesz mógł brać się za kombinowanie według twoich upodobań bo teraz i tak ci się to nie uda.
Mam jeszcze pytanie czy jak już zaczynam instalacją i tam wybieram partycję na jakiej ma się zainstalować system to po wybraniu dysku nie miałem aktywnego przycisku "Opcje" zrobiłem jakiś błąd? Dopiero w późniejszym etapie mam Dostosuj gdzie wybieram sterowniki itp...
Przy końcu instalacji mam taki komunikat.
Cytat:
Następujący etap instalacji nie powiódł się: run preinstall stripc for 920SpeedStepKernel.
_________________ MacBook Pro 17" 3.06GHz 4GB/500GB/GeForce 9600M GT 512MB
Ostatnio zmieniony przez DiiL 2009-02-27, 12:03, w całości zmieniany 1 raz
Dlaczego wybrałeś speedstep kernel?
W ogóle jakie opcje powybierałeś?
Nie wybierałem żadnego speedstep kernel Wszystko zrobiłem jak w Tu.
Ale mówię jak już porobiłem te partycję to w późniejszym etapie wybiera sie partycję na której chcesz zainstalować system wybieram np: Mac OS X i tak na dole jest przycisk "Opcje" ale jest nie aktywny.
_________________ MacBook Pro 17" 3.06GHz 4GB/500GB/GeForce 9600M GT 512MB
Pomógł: 235 razy Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4446 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-02-27, 13:59
Jeśli dobrze zrozumiałem, to akurat chyba te opcje nie są potrzebne. Dopiero po wyborze dysku masz "dostosuj" i tam następuje newralgiczne miejsce wyboru dodatków do systemu...
Just apropo statusu SMART czytałem że włączenie tej opcji może powodować czasowe obniżenie wydajności dysku tak więc jak to jest czy to prawda? Czy to odczuwalne?
_________________ Debian GNU Linux amd64 Sid
Acer Aspire 5735z
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.