Wysłany: 2010-03-08, 17:53 Toshiba Satellite L300-11M, Panic po podłączeniu zasilacza
Witam mam pewien problem po podłączeniu baterii do zasilania wyskakuje mi Panic.Używam VoodooBattery.Tak samo się dzieje gdy wyłączam komputer też wyskakuje panic. Serdecznie proszę o pomoc bo stanowi to dla mnie duży problem, ponieważ muszę mieć zawsze baterie podłączoną przed odpaleniem laptopa.Z góry dziękuje
Pomógł: 227 razy Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4232 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-03-12, 13:48
Jak widać problemem nie jest VoodooBattery, tylko audio (panikuje AppleHDA).
Na poprzednim listingu widać, że ten kext masz zmodyfikowany. Na początek przywróć oryginał i zobacz czy problem występu.
Terminal i:
Kod:
sudo -s
cd /System/Library/Extensions/
mv AppleHDA.kext AppleHDA.kext.mod
rm /System/Library/Extensions.mkext
reboot
Jeśli będzie OK, to przywróć oryginalny kext:
Kod:
sudo -s
cd /System/Library/Extensions/
mv AppleHDA.kext.orig AppleHDA.kext
rm /System/Library/Extensions.mkext
reboot
Czy wybierałeś / instalowałeś jeszcze jakieś dodatkowe kexty dot. audio?
Jeśli nie, to wrzuć VoodooHDA (tylko wersję dla Leo!) i powinno być ok:
Wysłany: 2010-03-12, 14:44
Żeby pobrać plik, trzeba się zalogować na tym forum.
Plik załączam, ale polecam się zarejestrować na tym forum. Postów niby mało, za to ich zawartość bije na głowę wszystkie inne międzynarodowe fora OSx86.
Więc tak zrobiłem wszystko co kazaliście ale nadal wyskakuje panic gdy podłączam baterie i odłączam . Nie wiem czemu ale nie wyswietla mi komunikatu w verbose tylko zawiesza mi się kompa czyli nie mogę nic zrobić. Nie wiem co jest grane.Macie coś do zaproponowania?
PS.
znalazłem jakieś wpisy z konsoli dotyczące panic
Kod:
3/11/10 9:45:48 AM com.apple.launchd[1] (com.apple.DumpPanic[49]) Exited with exit code: 1
3/11/10 9:45:48 AM DumpPanic[49] Error getting a reference to IODeviceTree:/options
3/11/10 11:08:34 AM DumpPanic[50] Error getting a reference to IODeviceTree:/options
3/11/10 11:08:34 AM com.apple.launchd[1] (com.apple.DumpPanic[50]) Exited with exit code: 1
Jak masz KP, to musisz mieć coś na ekranie. KP od baterii jest inny niż od dźwięku. Jak nie zamieścisz np zdjęcia, to nikt nie będzie nawet mieć szans pomóc.
Wysłany: 2010-03-12, 16:08
Pytam, bo wg mnie bateria jest zwykle cały czas podłączona do komputra. W normalnej sytuacji, podłączyć / odłączyć możesz zasilacz.
I w końcu nie jestem pewien, co dokładnie robisz?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.