Wysłany: 2009-08-06, 08:52 Uaktualnienie 10.5.8 w SU
Właśnie pojawiło się uaktualnienie dla systemu Mac OS X 10.5 do wersji 10.5.8. Jak zwykle zawiera ono poprawki zwiększające stabilność, zgodność i bezpieczeństwo systemu.
Najważniejsze poprawki:
* poprawa zgodności i niezawodności podczas przyłączania do sieci AirPort,
* dodanie określonych rozdzielczości monitora na liście w preferencjach systemowych,
* poprawiono błędy mogące wpływać na niezawodność połączeń Bluetooth,
* program Safari 4.0.2
* rozwiązuje problem, który w niektórych przypadkach uniemożliwiał importowanie z aparatów cyfrowych plików zdjęć i filmów o dużych rozmiarach,
* rozwiązuje problem mogący wydłużać czas uruchamiania systemu,
* rozwiązuje problemy z niezawodną obsługą danych w programie iDisk i serwisie MobileMe,
* dodaje obsługę formatu obrazu RAW dla kilku modeli aparatów fotograficznych innych firm,
* zwiększa zgodność z niektórymi modelami zewnętrznych dysków twardych USB.
Więcej informacji o uaktualnieniu można znaleźć w pomocy na Apple.com :
nic z tych rzeczy, zainstalowalem paczke z SU ale na wszelki wypadek pobralem Combo
po jednym restarcie wszystko jak za 10.5.7
tzn pewnie lepiej ale zmian nie widze.
Również zaktualizowałem. Jednak mój hot-swap dla dysku SATA dalej nie działa no i sleep nie działa i restart. W 10.5.6 działa mi wszystko. Wracam z powrotem
Pomógł: 234 razy Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4446 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-08-08, 23:14
1 restart i system wstał bez oporów (SU).
Musiałem przywrócić IOUSBFamily.kext by Slice.
Niestety straciłem Sleep :( ale więcej żadnych niemiłych niespodzianek nie było - grafika, dźwięk... itd. działa.
Ja zaś ściągnąłem i system mi już nie wstaje ;< chwile jabłuszko się wczytuje i szary ekran z prośbą o restart komputera.. Jest ktoś w stanie mi pomóc? Tak żeby obyło się bez reinstalacji.
Pozdrawiam !
mam dokladnie ten sam problem ;/
//dołączam Screen Shota
Kod:
http://img29.imageshack.us/i/img0014lhb.jpg/
to jest problem z applehda
najszybciej i w skrocie
ururchom ox w trybie single user (-s)
wywal applehda lub legacyapplehda
system wstanie ale bez dzwieku, sa dwie mozliwosci: albo powrot do applehda z 10.5.7 albo odpowiednie LegacyHDA.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.