Wysłany: 2009-06-25, 23:03 XxX 10.5.6 instalacja bez napędu DVD !?
Witam wszystkich.
Mam netbook'a acer aspire one i chciałbym zainstalować XxX na zewnętrznym dysku usb.
Niestety nie mam napędu i pozostaje mi instalacja z partycji lub pendrive.
Czy XxX udostępnia taką możliwość ?
Wiem, że kalyway ma taką możliwość ale nie wiem jak jest z XXX.
Na maczku można odtworzyć obraz dmg na partycję HDD i z niej uruchomić instalacje jak z napędu DVD... ale jak nie masz OS X, to nie przychodzi mi nic do głowy poza zakupem przejściówki USB<-(S)ATA i podłączenia do niej zwykłego napędu DVD.
Możesz jeszcze poszukać obrazu, tzw. "flat image" - jest to jakby obraz dysku "ala ghost" do odtworzenia wprost na HDD, ale musiałbyś coś znaleźć pod konkretnie Twój sprzęt. Prościej by było z przejściówką chyba... a i tak pewnie użyjesz jej później nie raz...
Dobrze kombinujesz Dami107, ale nawet maczka nie potrzeba... wystarczył by zwykły normalny PC z DVD, na którym instalacja daje się odpalić, potem jako cel wybrać podłączony dysk USB i zainstalować z fixami pod notebooka... po instalacji odpiąć, podłączyć pod notebooka i miejmy nadzieję cieszyć się.
Ciągle zapominamy (ja też) że Mac OS X to nie windows i że nie trzeba go instalować na komputerze na którym będziemy używać, a dwa że daje się bez problemu zainstalować jak i uruchomić z dysku USB. (Spróbujcie to drugie zrobić nawet w windows 7)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.