Wysłany: 2011-11-27, 13:26 Karta WIFI wymiana pod LION
Chciałbym wymienić moją karte WIFI "Realtek RTL8191 SE Wirelles Lan 802.11 n PCI-E" gdyż nie jestem w stanie jej odpalić na LION. Chyba że ktoś ma jakieś pomysły ??. Odpaliłem wszystko oprócz WIFI więc chciałbym je wymienić, tylko pytanie na jaką kartę wifi musiałbym wymienić żeby działało jak najlepiej ?.
Mój laptop to Toshiba Satelite 650L i3 4 GB ramu Radeon 5650 HD.
Wysłany: 2011-11-27, 15:41 Re: Karta WIFI wymiana pod LION
tH napisał/a:
Chciałbym wymienić moją karte WIFI "Realtek RTL8191 SE Wirelles Lan 802.11 n PCI-E" gdyż nie jestem w stanie jej odpalić na LION. Chyba że ktoś ma jakieś pomysły ??. Odpaliłem wszystko oprócz WIFI więc chciałbym je wymienić, tylko pytanie na jaką kartę wifi musiałbym wymienić żeby działało jak najlepiej ?.
Mój laptop to Toshiba Satelite 650L i3 4 GB ramu Radeon 5650 HD.
tH napisał/a:
Która będzie najlepsza ? :
Realtek RTL8191 SE Wirelles Lan 802.11 n PCI-E - ta karta na 99,99% jest typu Half-Size ... ostatnio wymieniałem taką w Toshibie P500 - żadna z tych które wymieniłeś nie podejdzie. No chyba, że masz fizycznie miejsce na wsadzenie większej.
Rozumiem ale powiedzmy że nie chce wymienić jeśli da się to zrobić inaczej dlatego pytam czy będzie to działać bo nie chce wyrzucać pieniędzy w błoto.
Wiadomo że po takiej wymianie tracę gwarancję.
Z góry dziękuje za odpowiedź.
Pomógł: 235 razy Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4446 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-11-28, 17:56
Karta wewn. zaczynają się od ok. 20 zł, a działać może znacznie lepiej niż taka na USB. Czyli jako AirPort i do tego OOTB (nie trzeba już nic instalować).
Moglibyście podać jakieś 2 przykłady z allegro będe bardzo wdzięczny.
Ogólnie to moje ostatnie pytanie więc bardzo wszystkim dziękuje za rozpatrzenie mojego wątku.
Pytanko odnosnie tej karty, wystarczy ja podpiąć i śmiga czy trzeba jeszcze coś instalować ? jakiś kexy, ja się zastanawiałem nad karta z macbooka ale jak ta ma śmigać od kopa to po co przepłacać
Pomógł: 235 razy Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4446 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-03-09, 09:32
Jak już kupować, to coś co działa OOTB = Broadcom BCM43xx/BCM943xx, lub Atheros (ale tu dość konkretne modele - nie znam na pamięć).
Może być oryginalny Airport, ale wystarczy żeby chip był taki sam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.