Wysłany: 2012-01-07, 16:03 [TP-Link TG-3269 RTL8169SC] Ethernet Lion 10.7.2 problem
Witam
Nie wiem czemu ale padła mi karta sieciowa na płycie ASUS P7P55D-E. Nie działa zarówno w Windowsie 7 64bit jak i w LIONIE 10.7.2
W HCL-ach wyczytałem ze kompatybilna z LIONEM 10.7.2 jest TP-Link TP-Link TG-3269 na chipie RTL8169SC
Postąpiłem zgodnie z instrukcjami z HCL-a.
czyli:
Kod:
Add the missing/removed vanilla S/L/E/IONetworkingFamily.kext/
Contents/Plugins/AppleRTL8169Ethernet.kext, from a 10.6.8 installation, to the same place in the 10.7.1 vanilla IONetworkingFamily.kext. No mods, it just works.
Lion Rozpoznaje kartę pokazuje zieloną lampkę ze jest połączony z modemem. Pobrał IP i maskę ale reszta pól jest pusta.
Główny problem polega na tym ze oczywiście internet nie działa.
Wyczytałem w necie ze pomaga zainstalowanie Bonjour Fix, ale nie mogę dokładnie doczytać jak to zrobić.
Pomógł: 227 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 4241 Skąd: Kraków / Brzeszcze
Wysłany: 2012-01-07, 16:05
Trzeba było kupić Planeta ENW-9700 bo działa na wypasie OOTB. Niestety nie wiem jak z tym TPLinkiem. Możesz sprawdzić oficjalne sterowniki Realteka dla Liona w wersji 2.0.6 - link gdzieś na forum.
skoro została wykryta i jest zielona (połączenie) spróbuj ją w preferencjach sieci usunąć znakiem "-" -> zastosuj, potem dodaj ją od nowa, -> zastosuj, i ustaw konfiguruj IPv4 uzywając DHCP
Sprawdź czy jest dns i net. Jeszcze restart potem.
Brzmi oczywisto, ale w moim przypadku z atherosem też tak miałem, dodalem od nowa i net zaskoczył i jest do tej pory
Dokladnie. Oswaldini mocno mnie zachecil do kupna planeta, pozatym ten tplink mam wrazenie ze mocno wplynol na stabilnosc systemu wiec jak najszybciej chce go wypruc z kompa
A wystarczyło się rozejrzeć i przeczytać podpięty wątek w dziale z karami sieciowymi dla snow:
http://forum.osx86.org.pl...sx86-vt3238.htm
Realtek'i nie mają dobrych sterowników do OS X, nawet te do których jest oryginalny driver, to i tak nie działają najlepiej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.