Pomógł: 227 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 4241 Skąd: Kraków / Brzeszcze
Wysłany: 2011-03-08, 15:40
RADEKPOFFICIAL napisał/a:
Wiecie co, już wolę sobie Mac Pro kupić, wolę nie robić hackintosha
Mac Pro nie jest zbudowany na częściach, ktore sam posiadasz. Pod hackintosha trzeba mieć kompatybilny sprzęt i chęci. Jak to mawia moj kolega z gówna waty nie ukręcisz.
Za cenę Maka Pro masz prawie 2 takie PCty jak mój czy Rzooff'a a Snow chodzi jak marzenie, wszystko działa.
Pomógł: 235 razy Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4446 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-03-08, 20:55
Chyba "bata", a nie "waty"?
RADEKPOFFICIAL, masz sprzęt na którym ciężko będzie uruchomić coś więcej niż Tigera. A niestety Tiger to inna epoka i jego instalacja wymaga więcej wysiłku niż instalacja Snow Leo na sprzęcie kupionym z myślą o OSX...
Jak złożysz komputer z odpowiednio dobranych komponentów to będzie łatwiej. Jeśli chcesz próbować na tym, co masz, to czeka Cię walka, a i "fajerwerków" bym się nie spodziewał.
Tak czy inaczej, OSX na PC to zawsze będzie zabawa dla osób lubiących podłubać przy komputerze. Nie każdy musi to lubić.
Nie chce mi się nawet pisać bo pieprzycie panowie jak potłuczeni. Jaka jest trudność instalacji Tygrysa?? Toż to żywcem przypomina instalacje Leoparda kliknij, zaznacz i po krzyku. Ja bym się pokusił zainstalować Leoparda i jest w tym sens, bo na początku instalowałem go na podobnym sprzęcie. Wnerwia mnie jak piszecie banialuki, że jedno jajkowy procek jest słaby (tu akurat w tym przypadku celeron to rzeczywiście słabizna radzę kupić na alledrogo jakieś p4),albo kompletnie nie umiecie czytać i tu uwaga dla "miszcza" co myli Radeon 9600 z GF 9600. Znowu powtarza się schemat. Kup sobie lepszy komputer, a cała zabawa i wielkość jest w tym by postawić OSX na tym co się ma. Ale jak widzę Wy o tym zapominacie.
Pytającemu proponuje zajrzeć do HCL i sprawdzić czy w leopardzie potrzeba do uruchomienia grafiki z AGPGart. Najlepszą dystrybucją Leoparda jest iAtkos v7 , ale jak nie pójdzie można poszukać ToH 10.5 Jeżeli i z tym będą kłopoty to zostaje tygrys , bardzo dobra wersja 10.4.11 XxX.
Na koniec, taka mała uwaga, proszę nie obrażajcie się bo cisnęły mi się na klawisze ostrzejsze słowa. Jeżeli na tym forum ma być dalej takie gówno jak na portalu plotkarskim, że człowiek krzty prawdy się nie dowie to zastanówmy się czy jest to forum potrzebne. Bo odpowiadać na pytania idiotów o przekreślonym kółeczku potraficie a jedyną poradą dla ludzi posiadających starszy sprzęt jest: " kup pan sobie nowego kompa" to coś tu jest nie tak, prawda?
Dziekuję , to byłem ja Jarząbek trener II klasy.
laborman, wypowiedzi wypowiedziami... ale w tym wypadku chłopaki mają trochę racji:
RADEKPOFFICIAL napisał/a:
5. ATI Radeon 9600 SE 256mb GraphicsEnabler: Ponoć działa
raczej nie ma szans na OS X... płyta jest na AGP, a ja osobiście nie widziałem aby komuś udało się odpalić poprawnie kartę AGP pod Leo... pomijam już kwestię samego w/w radeona. Żeby cokolwiek pomyśleć na tym sprzęcie, to trzeba zmienić chociaż VGA.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.