Pomógł: 227 razy Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4232 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-09-03, 20:07
Na listingu wygląda, że jest ok.
A masz jakieś BootCD?
Na pewno nie robiłeś nic więcej poza instalacją Visty?
Czy jesteś w stanie napisać, co dokładnie masz w /Extra, zmienione w /S/L/E itp?
Pomógł: 193 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 3690 Skąd: Kraków / Brzeszcze
Wysłany: 2010-09-03, 22:09
dlaczego po prostu za pomoca MacDrive nie wrzucisz pliku boot ? poten nadasz uprawnienia z lapki w terminalu i odpalisz. Z tak prosta rzecza użerasz sie juz za dlugo, spinka panie spinka i jazda
Posiadam jedynie płyty z dystrybucjami.
Najpierw próbowałem z 7 a później z Vistą ale to na tej samej partycji się odbywało ,a 7 odpadł dlatego że nie mogłem tam dźwięku dograć.
Mój folder Extra:
AppleIntelPIIXATA
EvOreboot
fakesmc
NullCPUPowerManagement
Sleep Enabler
A w S/L/E jest wgrywane tylko:
VoodooHDA
VoodooPS2Controller
oswaldini Z tym akurat się dawno uporałem w dokładnie taki sam sposób jak podajesz
_________________ iPhone 3GS iOS 5.0.1 / OSX 10.7.2ASUS P5G41T M LX|| Q6600 || G41/ICH7 || ALC 887 || DDR3 4GB ||GeForce 8400 GS|| Maxtor 500 GB SATA || DVD SATA ||
Ostatnio zmieniony przez holkov 2010-09-04, 17:51, w całości zmieniany 1 raz
a 7 odpadł dlatego że nie mogłem tam dźwięku dograć.
Mó folder Extra:
Jeśli stosowałeś sterownik z cd od płyty, to pewnie dla tego.
Bez sprawdzania specyfikacji idę o zakład że na swojej mobo masz układ dźwiękowy realtek'a a do niego zawsze świeże i aktualne sterowniki publikowane są na jego stronie. Zresztą podobnie robią pozostali producenci istotnych komponentów, jak intel, jmicron, marvell...
Panowie robi się mały offtop Ale odnośnie tego to po prostu te sterowniki dziwnie działają bo w Viście zanim doszedłem ładu to musiałem trochę pogrzebać w konfiguracji więc nie można powiedzieć że od razu po zainstalowaniu sterów dźwięk działał ,a że nie posiadam głośników typu 7.1 to może dlatego ta zabawa ,mam jedynie wyjście na AUX do wzmacniacza czego szczerze mówiąc nie zamieniłbym na żadne 5.1 czy 7.1
A jeszcze pytanie ,bo googlowałem ale nie mogę znaleść a mianowicie potrzebna mi jest domyślna lista kextów z 10.6.4 ,bop zastanawiam się czy tam przypadkiem się coś nie zaplątało.
[ Dodano: 2010-09-05, 13:13 ]
Ojj Panowie ,w końcu sam się uporałem z problemem. Chyba by nikt z was na to nie wpadł ,bo kto by przypuszczał że zapląta mi się w S/L/E AppleDecrpyt ,pytanie skąd się to wzięło ? nie wiem dodatkowo chameleon RC5 poprawił wyswietlanie poprawnej ilości MHz RAMu w About this Mac
dzięki wszystkim za dobre chęci
_________________ iPhone 3GS iOS 5.0.1 / OSX 10.7.2ASUS P5G41T M LX|| Q6600 || G41/ICH7 || ALC 887 || DDR3 4GB ||GeForce 8400 GS|| Maxtor 500 GB SATA || DVD SATA ||
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.