Wysłany: 2011-08-23, 20:51 Aktualizacja chameleon'a i mam problem
Hej
Zaktualizowałem chameleon'a do wersji Chameleon v2.1svn r1451
Zrobiłem restart i okazało się że trzeba zmienić nazwę com.apple.Boot.plist na org.chameleon.boot.plist.
Zrobiłem to a tak naprawdę kopię pliku czyli mam w /Extra dwa pliki.
Odpaliłem system jeszcze raz. Niby wszystko dobrze się ładuje ale gdy kółeczko sygnalizujące ładowanie systemu już sie zatrzymało (rozumiem, że system się załadował) otrzymuję niebieski ekran i nic więcej.
Co mogę z tym zrobić. Jak to naprawić. Jak to diagnozować, gdzie leży błąd.
Macie może jakieś pomysły ??
==== Edit ====
Chyba wiem o co chodzi ale nie wiem jak naprawić.
Systemu czyta plik /Library/Preferences/SystemConfiguration/com.apple.Boot.plist czy /Extra/com.apple.Boot.plist ?? (mając chameleon-a przed aktualizacją)
Jeśli z /Library... to system wstawał jakiejść domyślnej konfiguracji.
Po zmianie chameleon-a system czyta /Extra/org.chameleon.boot.plist bo o taki plik krzyczał jak go nie było.
Zawartość /Extra/org.chameleon.boot.plist (jest to kopia pliku /Extra/com.apple.Boot.plist)
Jeśli tak jest znaczy to, że konfiguracja pliku /Extra/org.chameleon.boot.plist u mnie jest coś lipna.
Nakierujcie proszę bo będe musiał system ładować z BootCD.
_________________ Intel Core 2 Duo E6300|4GB DDR2 800MHz| Asus P5W DH Deluxe Rev. 1.xx |GeForce 7600GT|ACL882M|SSD OCZ Vertex II 60GB|Yukon 88E8053|Snow Leopard Retail 10.6.6
Ostatnio zmieniony przez Apollo888 2011-08-23, 21:08, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.