Witam
Zdaję sobie sprawę że temat może nie do końca zgodny z forum, ale w głównej mierze chodzi o bootloader, mianowicie czy da się zrobić by BootCamp miał coś na wzór polecenia wait w Charmeleonie tak by nie bootował odrazu domyślnego systemu tylko pokazywał dyski do wyboru. Obecnie żeby wybrać system który chcę zbootować muszę przytrzymać klawisz na klawiaturze lub odpalać np. Mac OS z poziomu Win7.
Właśnie widziałem na YT dwie metody jak gość na Air-ze instalował rEFIt lub BootCamp i stwierdziłem że na początek wezmę co Apple daje oryginalnie czyli BootCampa, rEFIt przypominał mi Charmelona widziałem że miał obsługę Terminala ale wolałem nie ryzykować. Ogólnie nie mam nic do BootCampa po za tym że przydała by się ta opcja z Charmeleona. Czyli w takim bądź razie da się teraz jak mam BootCampa zainstalować rEFIt na niego czy trzeba od nowa partycjonować dysk i stawiać systemy. Aha i jeszcze jak wygląda sprawa dostępu do partycji bo ku mojemu zaskoczeniu Win7 zainstalowany via BootCamp widzi Macowską HFS+ i mogę ją normalnie przeglądać czego na hackintoshu nie uraczyłem.
Aha i jeszcze jak wygląda sprawa dostępu do partycji bo ku mojemu zaskoczeniu Win7 zainstalowany via BootCamp widzi Macowską HFS+ i mogę ją normalnie przeglądać czego na hackintoshu nie uraczyłem.
W czasie instalowania sterowników dostarczanych przez bootcamp dogrywana jest obsługa odczytu HFS+. Da się te pliki wyciągnąć z update bootcampa i używać ich na każdym komputerze z windows.
BigFox, refit i bootcamp się nie wyklucza... to tak jakbyś napisał, że windows i chameleon się wykluczają... Bootcamp to słowo worek określający wszystko co potrzebne do uruchomienia innych systemów na Maczku, nie koniecznie windows'a. Natomiast rEFIt to po prostu bootmanager dla maczków.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.