Wysłany: 2012-01-04, 12:00 Bootloader do SL 10.6.8
Witam,
Po kilku próbach udało mi się zainstalować OS X w wersji 10.6.8.
Na jednym dysku mam Windows 7 (64bit), a na drugim dysku, układ GUID,
pierwsza partycja OS X 10.6.8, druga partycja FAT32, a trzecia NTFS.
Dotychczas uruchamiam OS X korzystając z AndyBoot v5.
Jaki bootloader powinienem zainstalować (i na którym dysku) aby mieć dostęp do obydwu systemów ?
2. Wbij sobie w stopkę konfig - jak u reszty userów, np u mnie.
Zrobione.
oswaldini napisał/a:
Mogę się założyć, że zaraz i tak będzie pytanie - "zainstalowalem chameleona ale system nie wstaje".
Czy mogę prosić o informacje, czemu tak może być ? Dotyczy grafiki / procesora ?
Dziś wieczorem będę dopiero eksperymentował.
[ Dodano: 2012-01-04, 20:16 ]
Zainstalowałem bootloader w prawie standardowych ustawieniach/
Wybrałem opcję Boot0md, na dysku z partycją Mac, dodatkowo wybrałem opcję Graphics Enabler.
Komputer bootuje z tego dysku i uruchamia się Mac.
Jedyny minus to taki, że nie mam żadnego motywu, podczas wejścia do zakładki Motywy, mam komunikat:
"Brak pliku org.chameleon.Boot.plist na wybranej partycji!"
Podczas uruchamiania, równieź jest podobny komunikat, o ile dobrze pamiętam.
Czy macie pomysł jak to naprawić?
_________________ ASUS P8P67, i5 2500K, HIS 5770, Seagate 1TB.
Jedyny minus to taki, że nie mam żadnego motywu, podczas wejścia do zakładki Motywy, mam komunikat:
"Brak pliku org.chameleon.Boot.plist na wybranej partycji!"
Obok zakładki z motywami masz zakładkę org.Chameleon.Boot.plist - utwórz sobie ten plik w /Extra
_________________ Snow Leopard 10.6.8 Retail on Lenovo ThinkPad R61i 8932-FDG - This one is resting in peace now.
Lenovo ThinkPad Edge E420s 4401-6YG | Core i5-2430M | HM65 | Intel HD 3000 | Conexant CX20590 | Realtek RTL8111/8168B | Intel Centrino 1000 Nie licz na prywatne konsultacje via PW/GG! | Piszę poprawnie po polsku! | Precz z dystrybucjami na vanilliowym sprzęcie! ~Hack 'em all!~
Mam jeszcze pytanie odnośnie startującego domyślnie systemu.
Chciałbym aby domyślnie startował Windows 7, pomimo wybrania partycji Windowsowej (default partition) i tak bootloader przy starcie wskazuje Mac'a i go startuje
_________________ ASUS P8P67, i5 2500K, HIS 5770, Seagate 1TB.
Chciałbym aby domyślnie startował Windows 7, pomimo wybrania partycji Windowsowej (default partition) i tak bootloader przy starcie wskazuje Mac'a i go startuje
To znaczy że nie wybrałeś poprawnie... Sprawdź jaki ma numer partycja z Windows i popraw.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.