Ja1012 Pomógł: 2 razy Dołączył: 14 Sie 2010 Posty: 42
Wysłany: 2010-09-01, 17:01 Chameleon 2.0 Rc5 pre8
Witam,
ogólnie jak już wszystko zaczęło działać to nie chcący sformatowałem cały dysk z OSXem!
Postawiłem system na nowo, prawie dobrze działa. Miałem duży problem z restartem - nie chciał zadziałać pomimo wgrania kextów, pomogło zainstalowanie Chameleona 2.0 Rc5 Pre8 R60, ale...
Mam do was pytanie, czy wygląd Chameleona zależy od wersji czy od ustawień? Jak dotąd nawet na poprzednim OSXie z Chameleonem RC5 miałem normalne menu, ze stworkiem u góry i dyskami na dole, teraz mam tylko i wyłącznie liste w DOSie. Czy daradę to jakoś zmienić, czy mam szukać tamtej wersji która miałem wcześniej??
Pobierasz jakąś paczkę i rozpakowujesz ją do /Extra/Themes. Najprościej zmienić nazwę folderu na "Default".
Jeśli dalej nie będzie tematu to:
w com.apple.Boot.plist dopisujesz:
Kod:
<key>Theme</key>
<string>Default</string>
_________________ Mac OS X Snow Leopard 10.6.8 (Retail x86_64)|Samsung R510|Magic Mouse
Core 2 Duo T6400 2GHz|4GB DDR2 800MHz|PM45 + ICH9M|GeForce 9200M GS 512MB|ALC262|HM500JJ|Yukon 88E8055|BCM94321MC Piszę poprawnie po polsku!Nie pomagam prywatnie przez PW. | Kext Wizard | Chameleon Wizard | HDA Wizard
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.