Wysłany: 2011-11-25, 00:41 Chameleon jest ale tak jak by go nie było
Witam mam problem z Chameleon w IAtkos L2, ponieważ nie umie odpalić systemu bez płyty cd. Wygląda to tak jak by dysk był pusty. A co dziwniejsze w samym systemie w kreatorze ustawień Chameleona wszystko działa w porządku i można zapisać ustawienia, które później w czasie uruchomiania systemu (po odpaleniu systemu z płyty) działają.
Próbowałem różnych metod instalacje przez CW, aktualizacji do najnowszej wersji, ale niestety nic to nie dało( komputer dalej nie widzi pliku, z którego ma bootować system)
mam oczywiście org.chameleon.boot.plist, DSDT oraz SMBIOS (także odpaliłem wszystkie komponenty oprócz wifi, która i tak jest do wymiany)
Mam jeden dysk, na którym jest tylko lion i w całości był sformatowany do Tablica partycji GUID z formatem Mac OS X Extended (Journaled)
z góry dziękuje za pomoc
Konfiguracja:
TOSHIBA L505-138
Procesor: Intel i3 330M
RAM: 4 GB
Karta Graficzna: ATI mobility radeon HD 5165 (1 GB vram) - max rozdzielczość 1366x768, Jest to ta sama karta co HD 4650 tylko lekko podniesionym taktowaniem
Karta muzyczna: Realtek HDA, ALC272
LAN: Realtek 8101/8102E
WiFi: Realtek 8191/8192 SE
Nie mam żadnego komunikatu. Wygląda to tak jak by dysk był całkowicie pusty bez systemu. Komputer przerzuca się miedzy trybami botowania (Dysk twardy > czytnik CD > czytnik kart sd > Lan)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.