Wysłany: 2010-06-11, 19:23 Chameleon, rozmazane piksele zamiast nazw partycji
Cześć, problem mam tego typu, że przy bootowaniu systemu mam spikselowane menu Chameleona, w dodatku nie mogę nic nacisnąć. Może mi ktoś wytłumaczyć co i jak? Mam jeszcze Windowsa 7 zainstalowanego.
Problemem nie jest spacja w nazwie, tylko polskie znaki.
Masz windows7, który lubi sobie robić ukrytą partycję o rozmiarze około 100Mb z Bootloaderem.
W polskiej wersji jest nazwana: "Zastrzeżone przez system" i to jest przyczyną problemów.
Sprawdź czy ją masz (jest ukryta, ale w zarządzaniu komputerem można ja zobaczyć).
Jeśli tak jest, to wystarczy, że zmienisz jej nazwę.
_________________ Mac OS X Snow Leopard 10.6.8 (Retail x86_64)|Samsung R510|Magic Mouse
Core 2 Duo T6400 2GHz|4GB DDR2 800MHz|PM45 + ICH9M|GeForce 9200M GS 512MB|ALC262|HM500JJ|Yukon 88E8055|BCM94321MC Piszę poprawnie po polsku!Nie pomagam prywatnie przez PW. | Kext Wizard | Chameleon Wizard | HDA Wizard
Właśnie ją mam, zaraz sprawdze i zedytuje . Tylko teraz tak patrze, jak zmienic nazwę tej partycji z poziomu Maca, bo nie moge zmienic nazwy przez klikniecie, tak jak to zawsze.
Zastanawia mnie jedno. Mac sam od siebie nie jest w stanie dobrze zapisywać na partycjach NTFS. Może spróbuj ściągnąć jakiś program który umożliwi Ci zapis na tych partycjach, np. Paragon NTFS For Mac...
Masz układ partycji MBR?
_________________ Mac OS X Snow Leopard 10.6.8 (Retail x86_64)|Samsung R510|Magic Mouse
Core 2 Duo T6400 2GHz|4GB DDR2 800MHz|PM45 + ICH9M|GeForce 9200M GS 512MB|ALC262|HM500JJ|Yukon 88E8055|BCM94321MC Piszę poprawnie po polsku!Nie pomagam prywatnie przez PW. | Kext Wizard | Chameleon Wizard | HDA Wizard
Wiesz co, szczerze to nie wiem bo się tak na tym nie znam, jak to sprawdzić? Ja myślę, że ostatnim posunięciem jakie moge zrobić to jest odinstlowanie Windy. Teraz pytanie następne, czy jak zainstaluje Winde od nowa, to będe mógł bootować dalej dwa systemy? I jeszcze jedno, a jakby usunąć tą partycje, czyt. 'wymazać' jako FAT32.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.