Wysłany: 2011-12-18, 21:28 Chameleon RC5 361 - czy jest coś nowego?
Witam
na stronie
Kod:
http://chameleon.osx86.hu/
coś newsy umarły, na głównej stronie widnieje news Chameleon 2.0-RC4 is out! z 11. December 2009
dziwne bo jeszcze z tej strony rok temu ściągnąłem RC5 build 361...
mam pytanie do Was szanowni użytkownicy forum OSx86 czy jest jakaś nowsza wersja, i czy opłaca mi się aktualizować tą wersję którą mam?
dodatkowo w preferencjach systemowych w zakładce inne mam ikone chameleon ze znakiem zapytania - program do ustawień chamaleona pod osx,
w about pokazuje wersje 2.0.0 RC4??
znalazłem też stronę
Pomógł: 227 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 4241 Skąd: Kraków / Brzeszcze
Wysłany: 2011-12-18, 21:34
Chameleon nie upadł, po prostu info na portalach nie są aktualizowane. Chameleona mamy już w wersji 2.1 r1730.
Pobierz Chameleon wizarda i będziesz cały czas widział nowe aktualizacje. Program jest u nas na forum w dziale deweloperskim.
TAK warto uaktualnić bo zmieniła się masa rzeczy ! Przy chameleonie > r11xx trzeba zmienić nazwę com.apple.Boot.plist na org.chameleon.Boot.plist. Jeżeli używasz panelu preferencji trzeba go uaktualnić ze względu na ww. zmianę nazwy. Lepsze jest zarządzanie chameleonem z Chameleon Wizarda.
suuper dzięki! zaktualizowałem i działa,
mam jednak prośbę o poradę:
1) w zakładce org.chameleon.boot jest kilka rzeczy których zastosowania nie rozumiem, wiem że klikając na znak zapytania pokazują się podpowiedzi lecz nie wiem czy to stosować czy tez nie - chodzi mi np o USB, czasem po restacie systemu nie wykrywa mi ahci napedu sata, muszę wyłączyć i włączyć kompa - czy któraś z tych opcji pomoże w tej sprawie?
2) w zakładce miscellaneous force HPET - włączyć czy zostawić wyłączone?
czy gdzieś można poczytać opis poszczególnych funkcji wizarda i co kiedy najlepiej włączyć?
Pozdrawiam i dziękuję za poradę
CJ Grass, w/w problemy nie tyczą tematu wątku, więc poszukaj czy nie ma rozwiązania już na forum, jeśli nie ma, to załuż odpowiedni wątek w odpowiednim forum.
PS Popraw stopkę - regulamin, albo posypią się ostrzenia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.