Poza tym paskiem jest OK, tylko brzydko wygląda, działa normalnie. Ogólnie to mi się ta dystrybucja podoba. Może to coś ta dystrybucja się gryzie z chameleonem?
_________________ OS X Snow Leopard 10.6.8
OS X Lion 10.7 Windows 7 | kUbuntu 11.04
Gigabyte GA-EP45-DS3P | Core2Quad Q9300@2,5GHz | GeForce 9800GTX+ | 4GB DDR2 1066MHz | ALC889A | 2x WD 1TB EALS + 500GB Seagate (GUID) | karta sieciowa Realtek 8111C
Odkopię trochę swój stary temat, bo problemu dalej nie rozwiązałem, ale wysuwam pewne teorię. Upłyneło trochę czasu od ostatniego postu. W między czasie zmieniłem dystrybucję z iAtkos na iDeneb. Niedawno zmieniłem płytę główną i procesor i zainstalowałem ratail (nie działa jeszcze restart, ale to szczegóły) z chameleonem 2 i oczywiście to samo, dalej pasek jest zamazany. Instalowałem tego chameleona setki razy, różne wresje RC1 i RC2. Przez jeden dzień kiedyś było OK. W między czasie zmieniłem procek i płytę, przeinstalowałem windows 7 i dalj to samo.
Moja teoria jest taka, że to ma coś wspólnego z moimi dyskami twardymi i rozkładem partycji. Może linux powoduje taki cyrk? Musiałbym spróbować go wywalić. Może to, że Leopard jest na partycji MBR, a nie GPT? Może spróbuję wywalić linuksa, a w jego miejsce spróbuję zainstalować Snow Leoparda.
Mój rozkład partycji:
Dysk A:
1. Windows XP 35GB
2. OS X Leopard 30GB
3. Windows 7 35GB
4. Linux 30GB
5. Partycja z danymi 20GB
Dysk B:
1. Partycja z danymi 230GB
2. Partycja z danymi 235GB
Ciekawe, czy kiedyś pozbędę się tego paska.
Gigabyte GA-EP45-DS3P | Core2Quad Q9300@2,5GHz | GeForce 9800GTX+ | 4GB DDR2 1066MHz | ALC889A | 2x WD 1TB EALS + 500GB Seagate (GUID) | karta sieciowa Realtek 8111C
Po co wam tyle systemów?? Tak na marginesie
Windows 95 5 GB
Windows 98 5GB
Windows 2000
Windows XP
Windows Vista
Windows 7
OSX
SuSE Linux
Ubuntu
eComStation
QNX
i wszystko na jednym dysku. Po 5 min na każdym systemie ... boskie
Normalnie używam XP, ale powoli przestawiam się na Windows 7. OS X i linux z ciekawości i chęci poznania czegoś innego, czy to złe?
W końcu większość instalujących OS X i linuksa robią to z ciekawości, a przy okazji chęci poznania czegoś.
Poza tym OS X do nie dawna miał chameleona 1, który nie był piękny, a grub linuksa daje więcej możliwości i jest ładny. Mimo wszystko planuję wyrzucić linuksa, a nie długo spróbować Snow Leoparda. Dodam, że z ciekawości instalowałem kiedyś opensolarisa, ale miałem go tylko kilka minut.
Ponieważ to całkiem prosta operacja zatem może jednak spróbuj zmienić Thema na inny np ten.
Chameleon 2 to całkiem swieży projekt, zatem może cierpieć na pewne niedostatki wieku dziecięcego.
Gdy na przykład zmienię Thema na iPhone to każda próba uruchomienia Snowa kończy się KP, gdy tyczasem Leopard uruchamia się normalnie.
No niby nie powinno to mieć znaczenia, ale jak widać ma.
Zmiana theme nie przynosiła rezultatu, próbowałem już wcześnie. Teraz mam inny bootloader - Boot Think 2.2 i jest OK.
Poza tym wywaliłem już linuksa i próbuję instalować Snowa, ale coś wywala błąd przy instalacji. O ile wiem to snow nie działa z Boot Think, więc będę musiał instalować chameleona, o ile uda mi się zainstalowac Snowa.
EDIT:
Chyba juz wiem co było przyczyną takiego stanu. Na 99% był to linux, lub jego bootloader - GRUB.
Wywaliłem linuksa i próbuję instalować Snow Leoparda i po instalacji chameleona moim oczom ukazał się ładny oryginalny chameleon bez błędów.
U mnie wygląda tak samo pasek jak piszesz i nie potrafię go doprowadzić do normalnego stanu. Instalowałem już kilkukrotnie retail 10.5.8 według opisu na forum. Chameleon instaluje się bez jakichkolwiek błędów zarówno wersja rc2 jak i rc3 a pasek dalej do dupy.
Mam dwa dyski:
-dysk pierwszy wygląda tak (GPT)
partycja 1 HFS+ leopard (retail) (aktywna)
partycja 2 HFS+ różne kopie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.