Mam dystr. iDeneb v1.5.1 10.5.7 chameleon v2.0 i ten sam problem z paskiem..
faktycznie w jednej z partycji miałem ś, sprawdzam czy się uda jak zmienie na s;) /Pomogło
AB76 Pomógł: 3 razy Dołączył: 21 Gru 2008 Posty: 100
Wysłany: 2009-10-27, 21:45
Mnie jeszcze dziwi jedna żecz, mianowicie dlaczego w pierwszej drugiej i ostatniej partycji dysku NTFS rozpoznaje mi nazwy a w trzeciej i czwartej wyświella zamiast nazwy "Windows NTFS"
Mnie jeszcze dziwi jedna żecz, mianowicie dlaczego w pierwszej drugiej i ostatniej partycji dysku NTFS rozpoznaje mi nazwy a w trzeciej i czwartej wyświella zamiast nazwy "Windows NTFS"
u mnie występuje ten sam problem , nazwy partycji są bez polski znaków choć może chodzi tu o ukryta tworzona przez windows 7 o nazwie ''zastrzeżone przez system'' ?
Samsung NC10 |Atom 1.6 GHz (N270)|2 GB DDR2|160GB HDD|Intel GMA 950 |Dell wifi 1390 WIFI | Windows XP Home , Mac os X 10.6.2 RETAIL 32Bity
bogdanh Pomógł: 1 raz Dołączył: 10 Kwi 2009 Posty: 210
Wysłany: 2010-07-26, 08:29
arielvanp napisał/a:
314TeR napisał/a:
arielvanp napisał/a:
nazwy partycji są bez polski znaków
arielvanp napisał/a:
o nazwie zastrzeżone przez system
a "ż" to nie polska litera
dlatego napisałem ze może chodzi tu o partycje z zastrzeżone przez system ;)
To jednak blad nowego Chameleona. Mam dwie instalacje, na obu oczywiscie jest partycja Windows z ż. Na jednej instalacji podpisy sa prawidlowe, a na drugiej rozmazane.
Dodam jeszcze jeden powod rozmazywania podpisow przy chameleonie instalowanym z binariow.
Uwalony dysk w Windows. Wlasnie wczoraj padl mi dysk z Windows. Kombinacje z reinstalacja nie wyszly, wiec wystartowalem OSX. Zobaczylem rozmazane podpisy pod partycjami, a logowanie do systemu trwalo okolo 5 minut. Po wyjeciu tego dysku wszystko bylo ok. Czyli podpisy znormalnialy i czas logowania takze.
Coz - chameleon to badz co badz wersja rozwojowa. Chwala tworcy, ze w ogole jest. :)
_________________ Mac OS X 10.6.4
P41-ES3G
2,7GHz Intel Core 2 Duo
RAM 4GB
GeForce 7600GS
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC x86. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.