Mam problem,
Zainstalowałem na początku samego OSX'a, wszystko pięknie, Chameleon działa (zainstalowany jako boot0hfs) itp.
Jednak stwierdziłem, że potrzebuje (jeszcze) dostęp do Windowsa, więc podzieliłem dysk przez Disk Utility, sformatowałem partycję i zainstalowałem go. Po odpaleniu padł bootloader, więc uruchomiłem BootCD z Chameleonem, włączyłem windowsa i ustawiłem jego na aktywną partycję. Tylko teraz... jak zainstalować chameleona skoro BootCD nie obsługuje 10.6.8?
Próbowałem zrobić coś takiego: Odpalić instalkę OSX'a i w terminalu wpisać:
Kod:
cd "/Volumes/Macintosh HD/Applications/Chameleon Wizard.app/Contents/MacOS"
./"Chameleon Wizard"
Jednak przy próbie pobrania wyskakuje błąd o braku połączenia z internetem (co jest nie prawdą, bo w BootCD jest kext lnx2mac)
Jest jakiś sposób? Może jakieś BootCD z najnowszym Chameleonem?
_________________ Snow 10.6.8 Retail | MSI P55-GD65 | Intel Core i3-530 | Kingston 4GB 1.6GHz | WD 1TB | nVidia GeForce 9600 GT 512mb
Nie pomagam na PW/GG! Piszę poprawnie po polsku! | Precz z dystrybucjami na vanilliowym sprzęcie!
Możesz wrzucić na pendrive binarki chameleona i zainstalować go ręcznie, przy użyciu komend. To tylko 3 polecenia. Pamiętaj tylko, by użyć fdiska440, żeby nie popsuło Ci windowsa.
I najlepiej zainstalować boot0hfs, w ten sposób nie będziesz musiał zmieniać aktywnej partycji, więc będzie działać hibernacja i sleep na windowsie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.