Witam,
pomimo dodania klucza GraphicsEnabler z wartością No w /Extra/org.chameleon.Boot.plist, system (SnowLeopard 10.6.7) nie uruchamia się poprawnie - błąd z memory allocation ... ati.c
Ręczne wklepanie komendy GraphicsEnabler=No podczas uruchamiania umożliwia poprawne uruchomienie systemu. Nie mogę obejść tego problemu - prośba o pomoc.
Pomógł: 227 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 4241 Skąd: Kraków / Brzeszcze
Wysłany: 2011-12-31, 12:41
Ale kolega chce zapamiętać ustawienie GraphicsEnabler=No bo działa tylko po wpisaniu podczas bootowania. Nie było tu na razie mowy o odpalaniu grafiki.
Ale kolega chce zapamiętać ustawienie GraphicsEnabler=No bo działa tylko po wpisaniu podczas bootowania. Nie było tu na razie mowy o odpalaniu grafiki.
To niech sprawdzi czy ma systemowy:
/Library/Preferences/SystemConfiguration/com.apple.Boot.plist
Jak nie to utworzy, poniżej domyślna zawartość:
Mam /Library/Preferences/SystemConfiguration/com.apple.Boot.plist z kluczami jak powyżej.
Tak jak wspomniał oswaldini, mój problem dotyczy tylko zapamiętania ustawienia GraphicsEnabler=No, bo grafika jako tako działa (rozdzielczość ok - 1600x900), bez dodatkowych opcji takich jak możliwość zmiany podświetlenia matrycy. Tak jak pisałem, działa to na 10.6.7 z RadeonHD.kext, na 10.6.8 już jest problem. Dodam jeszcze, że przekopiowałem preboot.dmg z płytki z iboot do /Extra, bo bez tego nie działała mi klawiatura po instalacji EasyBeast i 10.6.7 combo.
Chameleon Wizardem nie mogę nawet wpisać GraphicsEnabler=No, bo jest jedynie możliwość zaznaczenia lub odznaczenia checkboxa Graphics Enabler . Przy zaznaczonym GraphicsEnabler=Yes, przy odznaczonym brak klucza GraphicsEnabler w org.chameleon.Boot.plist.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.