Wysłany: 2012-01-20, 14:40 Jak uratować Chameleona bez dostępu do OSX
Witam ponownie,
tym razem mam inny problem z mac'iem, otóż przez mojego uber-faila zrobiłem bootrec /fixmbr na partycji z MacOS przez co zabiłem Chameleona.
I tu rodzi się pytanie:
Czy mam jakąś szansę by odzyskać maca którego już mam zainstalowanego z kextami, update, i programami jak Steam, Opera itd. tzn. zainstalować Chameleona bez dostępu do OSX'a. Mam bootCD od nawcoma z którego instalowałem system, ale nawet w safe mode haMac nie chce wystartować z dysku.
Format mogę zrobić, ale nie jestem zadowolony wizją ponownego ściągania ~3Gb danych
A przy unibootX nie będzie przeszkadzać to że mam AMD? (kernel jest podmieniony w systemie, ale zapobiegawczo pytam, przypadkiem, na vanilli prawie kompa nie sfajczyłem D: bo przy drugim uruchomieniu już z dysku chciałem odpalić bez kernela kextów itd xD)
_________________ OSX 10.6.8|Phenom II x4 955 3.2 Ghz|Gigabyte GA-870A-UD3 USB3|4 GB 1333 Mhz|Gigabyte Radeon HD6850-podobno idealny do haMaca ale u mnie oczywiście nie działa xd|Dźwięk na USB-VoodooHDA mnie nie lubi :< |Windows 7 HP 64bit
To właśnie jego mam, i zatrzymuje się na skanowaniu partycji NTFS, wykrywa wszystkie oprócz Windowsowej (pokazuje wiki, Steam, i na wiki napęd się zatrzymuje i komputer się zawiesza. Btw. wiki i Steam to etykiety partycji).
EDIT.
Ktoś ma jakieś pomysły, na prawdę nie chce robić formata...
EDIT2.
Zrobiłem format, wszystko chodzi jak należy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.