Wysłany: 2010-08-17, 19:34 Mac OS X bootowalny z PEN DRIVE
Witam,
Chciałbym zainstalować MAC OS X na Pen drive. Tak abym mógł bootować normalnie z dysku Windowsa, a jak potrzebuję to z pen drive Mac'a. Czy wie ktoś jak, lub sam już to robił ?
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez mec.david 2010-08-17, 21:59, w całości zmieniany 1 raz
Niestety nie działa, albo po prostu coś źle robię. Nawet Chameleonem 2 RC4 z podanego linku nie chce mi się uruchomić.
Planuję kupić jakiś lepszy pen np z transferem 25 albo 32. Jeśli mi zadziała to będę próbował na dysku na drugiej partycji, tylko boję się , że mi się windows sypnie.
Niestety nie działa, albo po prostu coś źle robię. Nawet Chameleonem 2 RC4 z podanego linku nie chce mi się uruchomić.
Planuję kupić jakiś lepszy pen np z transferem 25 albo 32. Jeśli mi zadziała to będę próbował na dysku na drugiej partycji, tylko boję się , że mi się windows sypnie.
OS X na kluczu USB działa tragicznie wolno... lepiej jest na dysku USB, ale potęgę zobaczysz dopiero na HDD... zamiast instalować na tym samym dysku, zdobądź jakikolwiek, nawet stary 20-30GB do zabawy zupełności wystarczy, a koszt niego mniejszy niż 16GB szybkiego klucza.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.