Wysłany: 2011-10-23, 18:24 Problem chameleona z 1 TB dyskiem ;/
mam 5 partycji w GUID na zewnętrznym 1 TB dysku. Na pierwszej z nich postanowiłem postawić LIONA. Przygotowalem partycje do zbotowania z chameleonem 2.0 RC 5 z voodoo projects i okazalo sie, ze kiedy chce odpalic chameleon sie wywala z nastepującym błędem:
ebios read error
0x01
i tak w kółko.
przy podlaczonym dysku zewnetrznym rowniez nie moge wlaczyc snow leoparda z wbudowanego dysku, dopiero jak wypne -> odpale i potem podlacze to nie ma problemow.
swoja drogą to piękne narzędzie ten chameleon wizard. Ale niestety nic to nie dało, dalej mam to samo;/. teraz stoi chameleon z wersją, którą zasugerowałes
hmm, dziwna sprawa by była, bo do tej pory śmigałem z dyskiem zewnętrznym 120 GB (2,5 cala) i było wszysko cacy, teraz mam 1 TB z zewnętrznym zasilaniem (3,5 cala), sleepa mam, usb dziala normalnie, przynajmniej wszystko na to wskazuje.
Zaraz z ciekawości spróbuję czy będzie działal normalnie ten 120 GB
[ Dodano: 2011-10-23, 21:43 ]
Kiedy zrobię 1 partycje 1 TB. to wszystko jest ok :O nie ma błędów, a kiedy jest więcej to jest lipa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.