Wysłany: 2010-06-26, 13:30 Snow i Leo na jednym dysku.
Czesc,
Czy moge zainstalowac na jednym dysku dwa Chameleony ??
Chce zainstalowac na drugiej partycji obok Leo zainstalowac Snow. Co mam zrobic ??
Snow'a instaluje spod Leo.
Wysłany: 2010-06-26, 13:46 Re: Snow i Leo na jednym dysku.
TomZak napisał/a:
Czesc,
Czy moge zainstalowac na jednym dysku dwa Chameleony ??
A nie wystarczy jeden Chameleon do obsługi wszystkich partycji?
Ja mam na dysku zrobione 4 partycje. Na dwóch jest leo i na dwóch snow. Drugie partycje każdego systemu służą jako kopie zapasowe, które wykonuję co jakiś czas programem Carbon Copy Cloner. Nie raz te kopie uratowały mnie przed ponowną instalacją systemu, po nieudanych modyfikacjach.
_________________ MoBo: MSI P45 Neo2 FR (MS-7512 - modyfikowany BIOS by rzooff) ICH10R. CPU: Intel C2D E7500 (MMX, SSE 1,2,3,3S,4.1, EM64T), Eth: Realtek RTL8168C, Audio ALC888, VGA: Gigabyte ATI HD4850 DVI DSUB HDMI 1GB z QE/CI, Dysk SATA osobny dla OSX,
SnowLeo 10.6.5 64bit : Piszę poprawnie po polsku!
Pomógł: 227 razy Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4232 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-06-27, 13:05
TomZak napisał/a:
Dobra. Zainstalowałem Atkosa S3 doinstalowałem nvinject, panikuje. Zmieniłem w nim uprawnienia do partycji z Leo i teraz nic się nie odpala...
Najpierw zainstaluj sam system, a dopiero potem baw się w odpalanie grafiki i reszty. Poza tym, nviject to jest od dawna nie jest najlepsze rozwiązanie + ma on cały tabun wersji. Nie wiemy więc nawet czy instalowałeś właściwą.
Co rozumiesz jako "Zmieniłem w nim uprawnienia do partycji z Leo" ?
Pisz konkretnie i dokładnie, bo inaczej mimo szczerych chęci, nie ma jak Ci pomóc.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.