Wysłany: 2010-09-08, 22:00 Snow pod VMWare - problem z Shared Folders i nagrywarką
Zainstalowałem sobie SL na VMWare, bo chce go odchudzić, tak aby wszedł na nośnik 4.7GB (wg poradnika z forum).
Mam tylko problem z nagrywarka. Po włożeniu czystej płyty system wypluwa error 0x80020025 (nieobsługiwany napęd). Zmieniłem nawet napęd ze starego ATA na nowiótki SATA LG i dalej to samo. W listingu sprzętu, w pozycji Nagrywanie płyt - wpis o braku kompatybilnego sprzętu, więc to pewnie stąd ten error. Jak temu zaradzić?
no tak o tym już też myślałem. musiałbym jednak przekopiować obraz dysku z VMWare. i tu pojawia się kolejny problem. MacOS krzyczy że nie może skopiować z powodu braku miejsca na dysku (???)
Pomógł: 233 razy Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4435 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-09-09, 09:46
Nie wiem jak dokładnie to wygląda z tej strony, bo mam u siebie sytuację odwrotną - Windows7 jako gość w Mac OS X.
W tym przypadku bez problemu można dostać się do partycji na dyskach "gospodarza", widzianych jako dyski sieciowe. Myślę, że podobnie możesz zrobić u siebie...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.