Wysłany: 2009-12-15, 18:51 VMware problemy z kartą graficzną
Hej,
Napotkałem kolejny problem który mnie przerósł. Posiadam Snow Leopard 10.6.2 i kartę graficzną Geforce GTS250. Na VMWare zainstalowanego mam xp'ka. Niestety gdy wchodzę w zakładkę właść. > ekran pokazuję mi się SVGA II, co jeśli się nie mylę oznacza że nie wykrywa mojej karty graficznej, na czym mi zależy bo przy SVGA widzę tylko pokaz slajdów w aplikacjach wymagających 3D. Działanie grafiki pod mackiem zawdzięczam GraphicEnablerowi w PCIEFI od netkasa. Wszelaka pomoc mile widziana.
VMWare utilitys czyli dodatki do systemu gościa są oczywiście zainstalowane i zaktualizowane. Problem w tym że kolega na MPB może na takiej wirtualizacji śmigać nawet w COD4. A mi ścina się nawet program graficzny. Dodam także że u niego wykrywa kartę grafiki, a nie tak jak umnie pokazuje SVGA II.
Dodam także że u niego wykrywa kartę grafiki, a nie tak jak umnie pokazuje SVGA II.
Tak się własnie zastanawiam czy to możliwe?
Wszystkie moje doświadczenia w tym względzie jednoznacznie wskazują, że nie, co więcej nawet Win7 uruchomiony z fizycznej partycji za pomocą Parallels pod kontrolą Snow, kartę graficzną widzi jako:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.