Z moich obserwacji wynika, że to możliwe, ale...
Windows musi być zainstalowany za pomocą XPC na dysku GUID bez tabel mbr
Aby XPC uruchomiło instalator Win z płytki DVD do folderu EFI na penie lub partycji EFI (jeżeli XPC masz zainstalowane na dysku) skopiuj folder zawierający Efi sector dla Win:
Widocznie na każdym systemie działa to inaczej, ponieważ u mnie działają obie wersje.
Czyli podsumowując:
XPC 0.90.22 struktura plików jak na zrzucie, w napędzie Win7_64, po uruchomieniu widzę nośnik DVD z Win7, start, ładowanie plków, pojawia się instalator Win7, który grzecznie informuje, że na moim dysku (GTP-hybryda) nie uda się instalacja.
W tym momencie kończę zabawę ponieważ dysku formatować nie chcę, myślę jednak, że gdyby przygotować dysk wyłącznie GPT instalacja się powiedzie.
Będę właśnie formatował dysk to zobaczę czy się powiedzie ale skoro stworzyłem partycje dla windows'a poprzez bootcamp to cały czas dysk nie powinien być w GPT ??
_________________ ASUS P5QL-E P43 | ICH10-R | ALC1200 | Mac OS X Lion 10.7.4 | Intel Core 2 Duo-E8400 | 4GB DDR2 Kingston | WDC WD7500AADS-00L5B1 Media | Nvidia GTS 250 512mb | Apple Magic Mouse | Trust Bluetooth 2.1 Gold Plated
Zostaw ten bootcamp w spokoju i stwórz narzędziem dyskowym na dysku GPT dwie partycje hfs+.
Chodzi o to aby żadna z partycji na dysku nie była np. FAT32 bo wtedy już z dysku zrobi się hybryda.
[ Dodano: 2011-09-05, 23:33 ]
Niestety nie działa męczyłem się z tym kilka dni i nie doszło nic do skutku.
[ Dodano: 2011-10-08, 00:39 ]
Udało się wkońcu postawić win 7 za pomocą XPC ale jest mały mankament startuje z logiem visty i nie wiem jak zmienić boot logo na to z win 7
_________________ ASUS P5QL-E P43 | ICH10-R | ALC1200 | Mac OS X Lion 10.7.4 | Intel Core 2 Duo-E8400 | 4GB DDR2 Kingston | WDC WD7500AADS-00L5B1 Media | Nvidia GTS 250 512mb | Apple Magic Mouse | Trust Bluetooth 2.1 Gold Plated
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.