Wysłany: 2009-11-05, 14:07 Żadna instalacja nie chce iść
Witam. Kupiłem sobie MSI all-in-one WinTop ae1900 i chciałem na nim postawić maca. Spróbowałem wszystkie możliwe instalację, ale wszystkie stoją na
Cytat:
waitin for boot volume with UUID 1235-41054-54126
Waitinf on <dict ID="0">
Procesor Intel Atom 230
obsługa SSE3
Mainboard MS-7438
Bios ID A743810A
Próbowałem już ze wszystkim
distro IPC, ideneb, xxx,
nie mam nawet w biosie zadnej opcji AHCI, nie wiem który bios w razie w zaktualizować. Instalacja nie rusza, wciąż stoi, nie mogę w biosie nic ustawic co do usb. Sata Dysk i Sata dVD. Prosze pomóżcie
Wyłącz HT w BIOS'ie, sprawdź czy w Twoim BIOS'ie nie ma problemu z txw. aliasami... jak nie znajdziesz potwierdzenia TAK/NIE, to podlinkuj swój BIOS i napisz czy to AMI czy AWARD i zobaczę czy ich nie ma...
sorka jak mam ci podlinkować mój bios? bios ma naprawde niewiele funkcji. jeśli ht to hyper t... coś tam to probowałem instalować przy wyłączonym i włączonej funkcji i nic.
_________________ Snow Leopard 10.6.2 by Hazard, Intel Atom 230, 1600 MHz (12 x 133), Bios: AMI7438 v1,
Kontroler IDE Intel(R) 82801G (ICH7 Family) Ultra ATA Storage Controllers - 27DF
Kontroler IDE Intel(R) 82801GB/GR/GH (ICH7 Family) Serial ATA Storage Controller - 27C0, Dysk fizyczny WDC WD1600BEVT-22ZCT0 ATA Device (149 GB, IDE), Karta dźwiękowa Realtek ALC888/1200 @ Intel 82801GB ICH7 - High Definition Audio Controller [A-1]
Chcesz zainstalować system operacyjny na komputerze do tego nie przeznaczonym. Przy tej operacji wymagana jest znajomość wielu technicznych aspektów działania OS X, hackingu itp... a nie wiesz jak umieścić link do BIOS'u lub załączyć do postu...
Szczerze mówiąc marnie widzę tę instalację, ale może jednak się mylę...
no aż tak szybko mnie nie skreślaj, szybko się uczę, a wystarczy mi tylko mała podpowiedź. stary pomóż. powiedz pokolei jak i co, a ja to zrobię. jak mi instalator ruszy to reszte już ogarnę
_________________ Snow Leopard 10.6.2 by Hazard, Intel Atom 230, 1600 MHz (12 x 133), Bios: AMI7438 v1,
Kontroler IDE Intel(R) 82801G (ICH7 Family) Ultra ATA Storage Controllers - 27DF
Kontroler IDE Intel(R) 82801GB/GR/GH (ICH7 Family) Serial ATA Storage Controller - 27C0, Dysk fizyczny WDC WD1600BEVT-22ZCT0 ATA Device (149 GB, IDE), Karta dźwiękowa Realtek ALC888/1200 @ Intel 82801GB ICH7 - High Definition Audio Controller [A-1]
no aż tak szybko mnie nie skreślaj, szybko się uczę, a wystarczy mi tylko mała podpowiedź. stary pomóż. powiedz pokolei jak i co, a ja to zrobię. jak mi instalator ruszy to reszte już ogarnę
Aby zobaczyć czy da się zainstalować OS X, trzeba wiedzieć czy nie ma tzw "aliasów CPU" w BIOS'ie... Mogę to sprawdzić, ale tylko wtedy jak podasz mi link do BIOS'u lub "zrzucisz" mi tabele DSDT z ACPI.
Tu masz link jak to uczynić... Dla Ciebie będzie chyba najprościej zrobić to w Evereście:
Następnie weź sobie do serca uwagi z tego wątku:
http://forum.osx86.org.pl...czac-vt1023.htm
Bez tego nie będę Ci w stanie pomóc...
Zamieść też pełną sensowną specyfikację, jak to uczynić też masz w w/w wątku...
Jak to zrobisz, to można dalej walczyć z tym sprzętem... ale już teraz Ci mogę powiedzieć że na 99% pójdzie OS X na nim i VGA odpali... czy będzie działała karta muzyczna, lan wifi etc, zależy od tego co tam masz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.