Aktualizację robisz normalnie, albo przez System Update, albo przy pomocy ściągniętego instalatora.
System może się posypać, gdy:
a) zostaną nadpisane kexty wymagane do poprawnego działania, przez oficjalne pliki (dlatego najlepiej trzymać hackintoshowe kexty w /Extra)
b) zainstalowane kexty są niezgodne z nową wersją systemu (najczęstszy przypadek to Sleep Enabler)
c) Nowe wersje kextów nie działają dobrze na Twoim sprzęcie i wymagane są dodatkowe modyfikacje by ruszyły. Ostatni przypadek, to przestające działać USB na niektórych komputerach po aktualizacji do 10.6.5.
Nie chce mi się szukać jaki masz sprzęt (wpisz sobie w stopkę), ani nie wiem, jakie masz poinstalowane kexty, więc nie jestem w stanie Ci powiedzieć czy update u Ciebie wiąże się z dużym ryzykiem.
_________________ Mac OS X Snow Leopard 10.6.8 (Retail x86_64)|Samsung R510|Magic Mouse
Core 2 Duo T6400 2GHz|4GB DDR2 800MHz|PM45 + ICH9M|GeForce 9200M GS 512MB|ALC262|HM500JJ|Yukon 88E8055|BCM94321MC Piszę poprawnie po polsku!Nie pomagam prywatnie przez PW. | Kext Wizard | Chameleon Wizard | HDA Wizard
Pomógł: 235 razy Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4446 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-12-16, 22:18
Nie wiem czy jedyna, ale głowna przyczyna problemów to:
dm16 napisał/a:
atom kernel
Przy aktualizacji, kernel zmodyfikowany zostaje nadpisany przez oryginalny.
Czyli musisz po aktualizacji, a przed restartem, wgrać znów kernel z obsługą Atoma.
Albo bardziej elegancko, umieścić taki kernel w Extra i com.apple.Boot.plist podać do niego ścieżke:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.