A masz zainstalowany VodooHDA.PrefPane? I jeśli dodatkowo nie pamięta ustawień po resecie, to przydaje się VoodooHDAhelper.
Przeczytaj też topic dotyczący mojej karty ALC888. Po poprawkach DSDT ta dźwiękówka działa bez VoodooHDA:
Pomógł: 4 razy Wiek: 21 Dołączył: 03 Sty 2010 Posty: 214 Skąd: Żory Polska / Cork IRELAND
Wysłany: 2010-07-19, 19:10
aplauz napisał/a:
A masz zainstalowany VodooHDA.PrefPane? I jeśli dodatkowo nie pamięta ustawień po resecie, to przydaje się VoodooHDAhelper.
Przeczytaj też topic dotyczący mojej karty ALC888. Po poprawkach DSDT ta dźwiękówka działa bez VoodooHDA:
Miałbym prośbę aby ktoś dodał poprawki do mojego DSDT aby moja karta dźwiękowa działała bez VooDooHDA
Dzięki
Dopisek w DSDT to tylko jnjector... Niesty nic on nie zdziała jak nie będziesz miał właściwego LegacyHDA.kext. Masz takowy sprawdzony do swojej płyty... Zamiast wpisu do DSDT możesz użyć HDAEnabler'a.
Pomógł: 4 razy Wiek: 21 Dołączył: 03 Sty 2010 Posty: 214 Skąd: Żory Polska / Cork IRELAND
Wysłany: 2010-07-19, 19:59
314TeR napisał/a:
arielvanp napisał/a:
Miałbym prośbę aby ktoś dodał poprawki do mojego DSDT aby moja karta dźwiękowa działała bez VooDooHDA
Dzięki
Dopisek w DSDT to tylko jnjector... Niesty nic on nie zdziała jak nie będziesz miał właściwego LegacyHDA.kext. Masz takowy sprawdzony do swojej płyty... Zamiast wpisu do DSDT możesz użyć HDAEnabler'a.
Wiec dam sobie z tym spokój
Dźwięk działa jak należy.
_________________ MacBook 3,1 | Intel Core 2 Duo 2,2 GHz | 4GB DDR2 | HDD 500GB | Intel GMA X3100 | Intel HD Audio / NI Audio 6 DJ | Magic Mouse | Mac OS X 10.7.2
Imac Late 2006 | Intel Core 2 Duo @ 2.16GHz | 4 GB DDR2 | HDD 640 GB HDD |ATI Radeon X1600 128MB | Mac OS X 10.7.2
Wiec dam sobie z tym spokój
Dźwięk działa jak należy.
Od razu poddaje się
Zainstaluj sobie HDAEnabler dla snow jak nie potrafisz sam dopisać injectora do DSDT i testuj różne LegacyHDA dla ALC888... jak znajdziesz porządną, to późniejsze dopisanie do DSDT to 5 minut roboty.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.