Możecie mi Panowie powiedzieć, czy jest sens bawić się w instalację Hackintosha na takiej oto konfiguracji?
1. MSI 770-C35/C45 (MS-7599)
2. AMD Phenom(tm) II X6 1055T Processor, 2807 MHz (SSE1, SSE2, SSE3)
3. Mostek południowy (Southbridge): AMD SB750
4. Brak dodatkowego
5. NVIDIA GeForce GTX 460 (768 MB)
6. Realtek ALC889
7. Karta Realtek RTL8168D/8111D Family PCI-E Gigabit Ethernet NIC (NDIS 6.20)
8. Karta Edimax 802.11g Wireless USB (nie zależy mi na tym)
9. Mam dwa dyski, jeden z Windowsem (SATA) i jeden pusty ATA (podłączony na IDE Primary Master) na którym chcę mieć OSXa. Napęd optyczny ATA (Primary Slave).
10. Mysz/klawiatura mam różne (i USB i PS/2) więc bez różnicy
Dodam, że jest mi w zasadzie obojętne którą wersję zainstaluję, choć skłaniałbym się ku (Snow) Leopardowi.
Ja mam co prawda Gigafaila, ale nie wiem czy dasz radę odpalić audio-mi się nie udało :(
(Jak na razie ) Też mam AMD i ALC889
_________________ OSX 10.6.8|Phenom II x4 955 3.2 Ghz|Gigabyte GA-870A-UD3 USB3|4 GB 1333 Mhz|Gigabyte Radeon HD6850-podobno idealny do haMaca ale u mnie oczywiście nie działa xd|Dźwięk na USB-VoodooHDA mnie nie lubi :< |Windows 7 HP 64bit
Skoro już wiem, że istnieje szansa na odpalenie tego na mojej konfiguracji to poważniej zainteresuję się tematem. Teraz czeka mnie trochę czytania o tych wszystkich kextach i ogólnie o podstawach stawiania hackintosha, ale że jestem studentem informatyki, który całkiem nieźle radzi sobie z linuxem to powinienem odnieść (mniejszy lub większy) sukces.
Będę informował na ba bieżąco jak idzie i ewentualnie pytał jeśli będzie problem.
[ Dodano: 2012-02-12, 10:58 ]
Witam po krótkiej przerwie. Całe dotychczasowe perypetie z Maciem opiszę jak uda mi się go wreszcie zainstalować, a póki co mam takie oto pytanie:
Zainstalowałem sobie Maca na VMware (na moim laptopie z i3, uznałem że będzie mniej problemowy niż stacjonarnym z AMD), chodzi jak należy. Wyjąłem z mojego stacjonarnego komputera (tego, na którym chcę mieć Snowa) dysk Sata (ten, na którym mam Windowsa) i podpiąłem go przez USB do latopa.
Plan był taki, aby korzystając z "Narzędzia dyskowego" utworzyć nową partycję i na niej zrobić restore dysku z Retailem a następnie korzystając z Nawcom ModCD odpalić instalację z tejże partycji.
Pytanie 1: Czy mając na dysku kilka partycji (w tym np jedna z moim Windows 7) mogę wybrać, z której partycji chciałbym bootować czy jedynie mogę wybrać bootowalny dysk?
Pytanie 2: Mój wirtualny Mac wykrywa mi dysk USB (WD Green) jednak widzi go jako jedną partycję Untitled i nijak nie mogę zarządzać partycjami na tym dysku, nie wspominając już o możliwości utworzenia nowej partycji. Być może format całego dysku by mi to umożliwił, ale jak mówiłem - mam tam dość cennego Windowsa. Czy można coś z tym zrobić?
[ Dodano: 2012-02-14, 16:09 ]
Witam ponownie Panowie, przygód z Leopardem ciąg dalszy.
Udało mi się zainstalować system na komputerze o konfiguracji z pierwszego postu. Mam jednak trochę problemów z postkonfiguracją.
Po pierwsze - nie mogę zrobić Update'u do 1.6.8 - pod koniec instalacji następuje Kernel Panic (invalid kernel id). Próbwałem aktualizacji przez Combo do 1.6.4 i przebiegło bez problemu, ale gdy dodałem do tego jeszcze 1.6.8 Combo to problem wystąpił ponownie.
Po drugie - nie mogę spatchować DSDT, aplikacja DSDT Patcher nie może dokonać utworzenia odpowiedniego pliku, przez co system nie chcę odpalić i muszę go reinstalować.
Po trzecie - czy ustawienie SMBIOSu na AMD jest wymagane? Naturalnie wszystkie proponowane przez Chameleon Wizard konfigurację są Intelowe i nie wiem co dobrać do mojego komputera.
Po czwarte, ostatnie - nie działa GraphicsEnabler ani w wersji 1.6.0 ani w 1.6.4, doszedłem do tego, że nie ma prawa działać na tych wersjach, ale skoro update wyżej jest niemożliwy to zastanawia mnie czy można to w jakiś sposób obejść czy jednak nie da rady odpalić fermi na tej wersji OSa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.