Wcześniej napisałem dosyć długiego posta, ale przez przypadek zamknąłem zakładkę w Firefoxie. Postaram się wam to streścić, ponieważ nie chce mi się od nowa.
Posiadam, wszystkim wam znany, błąd "Still waiting for root device." jeszcze przed instalacją. Na czarnym tle, przed pojawieniem się jakiegokolwiek okienka. Próbowałem to naprawić poprzez zmianę ustawień napędu oraz dysków w biosie, ponieważ wyczytałem w sieci, iż jest to prawie niezbędny proces do instalacji Hackintosha. Niestety nie przyniosło to oczekiwanego efektu, błąd wyskakuje dalej. U was na forum wyczytałem, że 99,9% takiego przypadku to brak sterowników do dysku/napędu wraz z plikami instalacyjnymi. No i teraz nasuwa się pytanie, gdzie mogę je pobrać specjalnie pod moja płytę główną oraz jak je mogę wgrać na płytę instalacyjną?
Dodam, iż nie będę się bawił w modyfikację Windowsowych sterowników pod Mac'owe, ponieważ jestem w tym kompletnie zielony.
Dystrybucja: XxX 10.5.6 Rev1, pobrane z "wybrzeża piratów".
Specyfikacja mojego PC'ta:
Płyta główna: ASRock A770DE+
Procesor: AMD Athlon II X2 245
Karta graficzna: Asus nVidia GeForce 9600GSO 365MB
Pamięć RAM: Jedna kość 2GB GoodRam 800MHz
Dyski twarde: Segate Barracuda 500GB SATA - dysk, na którym stoi Windows.
Samsung 80GB ATA - dysk, na które chcę zainstalować Hackintosha.
Przy instalacji Hackintosha, odłączałem dysk z Windowsem, aby zapobiec jakimkolwiek konfliktom / nie pomylić ich przy instalacji.
Liczę na pomoc z waszej strony, Pozdrawiam. iWerkezuge.
Czyli mówisz, abym wyrzucił XxX do kosza i pobrał wersję iAtkos v7?
[ Dodano: 2010-12-07, 00:38 ]
Przepraszam za post pod postem.
Pobrałem wersję iAtkos v7, ukazuje się jabłuszko na szarym tle i ładuje się około minuty, po czym nad jabłuszkiem pokazuje się znak "zakazu wjazdu". Z tego co wiem, to oznacza on to samo co "Still waiting root device.". Jest jakiś konkretny sposób na naprawę tego, poprzez dogranie owych kextów do płyty instalacyjnej?
Dodam, iż na VirtualBoxie instalacja uruchamia się prawidłowo, ale to chyba nie ma znaczenia.
VirtualBox nie ma znaczenia - to znaczy tylko, że procesor obsługuje wirtualizację.
"Jabłuszko i zakaz wjazdu", heh, jak coś nie działa, to uruchamiaj w trybie verbose, czyli dopisz -v w trakcie uruchamiania - zamiast jabłuszka będą literki.
PS Masz v7 czy v7i?
_________________ Snow Leopard 10.6.8 Retail on Lenovo ThinkPad R61i 8932-FDG - This one is resting in peace now.
Lenovo ThinkPad Edge E420s 4401-6YG | Core i5-2430M | HM65 | Intel HD 3000 | Conexant CX20590 | Realtek RTL8111/8168B | Intel Centrino 1000 Nie licz na prywatne konsultacje via PW/GG! | Piszę poprawnie po polsku! | Precz z dystrybucjami na vanilliowym sprzęcie! ~Hack 'em all!~
Uruchamiałem w trybie verbose. Po kilku chwilach, tak samo jak za pierwszym razem, ukazuje się napis "Still waiting for root device.".
Wersja iAtkos to v7, bez i na końcu.
Mogę się dowiedzieć gdzie dokładnie mogę znaleźć odpowiednie kexty? No chyba, że ktoś z was je posiada, to bardzo bym prosił o przesłanie.
Szukałem za pomocą Google i nie udało mi się nic znaleźć. Prosiłbym również o instrukcję w jaki sposób mógłbym je dograć do płyty instalacyjnej.
W tym wypadku zostaje możliwość instalacji na zewnętrznym dysku USB, jednak szybkość działania takiego systemu będzie mierna...
Praktycznie tylko z chipsetami nForce na platformie AMD są jakieś szanse.
Ogólnie rzecz biorąc AMD nie nadaje się do sensownego hackintoshowania.
_________________ Mac OS X Snow Leopard 10.6.8 (Retail x86_64)|Samsung R510|Magic Mouse
Core 2 Duo T6400 2GHz|4GB DDR2 800MHz|PM45 + ICH9M|GeForce 9200M GS 512MB|ALC262|HM500JJ|Yukon 88E8055|BCM94321MC Piszę poprawnie po polsku!Nie pomagam prywatnie przez PW. | Kext Wizard | Chameleon Wizard | HDA Wizard
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.