Teraz już nie chcę niczego zepsuć, więc pytania :
- Można jakoś przestawić pisanie polskich znaków ze znaku Windowsa na Alt? Ciężko się przestawić.
- Jeśli system wstaje teraz z -v i GraphicsEnabler=Yes, to czy za każdym razem muszę te flagi wpisywać? Wiem, że mogę wyedytować boot, albo ustawić to w Chameleonie, ale ostatnio coś skopałem, więc się upewniam ;p.
- Czy w VoodooHDA da się ustawić dźwięk na 5.1?
Jeśli system wstaje teraz z -v i GraphicsEnabler=Yes, to czy za każdym razem muszę te flagi wpisywać? Wiem, że mogę wyedytować boot, albo ustawić to w Chameleonie, ale ostatnio coś skopałem, więc się upewniam ;p.
Pomógł: 226 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 4240 Skąd: Kraków / Brzeszcze
Wysłany: 2012-01-26, 18:56
usbuzzer napisał/a:
- Można jakoś przestawić pisanie polskich znaków ze znaku Windowsa na Alt? Ciężko się przestawić.
Jest na forum, szukaj!
usbuzzer napisał/a:
- Jeśli system wstaje teraz z -v i GraphicsEnabler=Yes, to czy za każdym razem muszę te flagi wpisywać? Wiem, że mogę wyedytować boot, albo ustawić to w Chameleonie, ale ostatnio coś skopałem, więc się upewniam ;p.
Chameleon Wizard - wybierz w opcjach na stałe GraphicsEnabler=Yes, flage -v możesz już pominąć.
usbuzzer napisał/a:
- Czy w VoodooHDA da się ustawić dźwięk na 5.1?
Tu masz moda VoodooHDA dla tego kodeka VIA z możliwością odpalenia nawet 7.1:
Dzięki. A verbose w boot.plist jest konieczne? Bo straszy, gdy system startuje ;d.
Kolejne pytanie: bootloader (Chameleon 2.0.0 RC5) domyślnie ładuje od razu Maca, jest tylko kilka sekund, aby zmienić wybór na Windowsa (są na oddzielnych dyskach). Jak mogę zmienić go tak, żeby pokazywał mi tylko dwie pozycje, Mac OS X i Windowsa, i umożliwił mi wybór?
Jej, jestem zachwycony swoim hackintoshem .
Edit: Sorki, nie zauważyłem twojego wcześniejszego posta .
Ostatnio zmieniony przez usbuzzer 2012-01-26, 19:03, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 226 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 4240 Skąd: Kraków / Brzeszcze
Wysłany: 2012-01-26, 18:58
usbuzzer napisał/a:
Kolejne pytanie: bootloader domyślnie ładuje od razu Maca, jest tylko kilka sekund, aby zmienić wybór na Windowsa (są na oddzielnych dyskach). Jak mogę zmienić go tak, żeby pokazywał mi tylko dwie pozycje, Mac OS X i Windowsa, i umożliwił mi wybór?
Oglądnij w końcu Chameleon Wizarda i jego opcje, wszystko się da.
OK, system wstaje sam, wszystko jest super. Nie mogę sobie jednak poradzić z tym audio. Ściągam tego kexta, co mi podałeś, nawet wstawiam tam moje dev id (chyba że mam nie to ;p) i nic się niestety nie zmienia.
Raczej lenistwo... i oczekiwanie podstawienia pod nos rozwiązania na każdy napotkany problem... połowa z Twoich pytań została opisana w poradnikach obecnych w tym dziale. Jak zadasz następne pytanie na które jest odpowiedź w nich, to chyba wlepię bana abyś znalazł czas i zapoznał się z podstawami.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.