Hej od dawna jestem fanem Apple ale nie mam funduszy żeby kupić laptopa apple więc chciał bym odpalić mac os na moim dotychczasowym lapku. Lista konfiguracyjna poniżej
1. Symbol modelu laptopa/płyty głównej
2. Jaki jest procesor, czy obsługuje instrukcje SSE2, SSE3
3. Jaki jest mostek południowy (czyli chipset odpowiedzialny za obsługę napędów HDD i DVD).
4. Jaki jest dodatkowy kontroler napędów (jeśli w danym przypadku występuje)
5. Jaka jest karta graficzna
6. Jaki jest kodek audio
7. Jaka jest karta sieciowa
8. Jaka jest karta wifi (jeśli w danym przypadku występuje)
9. Czy napędy są podłączone przez interface SATA czy IDE i jak wygląda układ partycji na dysku docelowym
10. Czy klawiaturę/mysz mamy podłączone przez USB czy PS2.
1. Asus k52jc / Płyta główna jak nieznana
2. Intel pentium p6100 socket 989 rPGA MMX,SSE(1,2,3,3S), Em64t
3 Chipset Intel® HM55 Express Chipset
4. Chyba brak
5. Intel HD graphics, nVidia GeForce 310m
6. Conexant CX20671 Smart
7. Kontroler ethernet
8. Atheros AR9285 Wireless Network Adapter
9. Simtype dvd a ds8a4s ata device
10. Klawiatura z lapka mysz przez usb
Czy dało by radę żeby uruchomić mac os na tym laptopie ? co trzeba ściągnąć jakie są wymagania żeby go zainstalować . Pozdrawiam
Pomógł: 28 razy Wiek: 20 Dołączył: 05 Maj 2010 Posty: 621 Skąd: Kielce/Kraków
Wysłany: 2011-09-20, 14:58
Przykro mi, miałem ten sprzęt w rękach - nie odpalisz żadnej z zastosowanych kart graficznych, co w efekcie daje system w trybie VESA, który co najwyżej nada się do przeglądania Internetu, lecz i to nie będzie nazbyt przyjemne...
Wysłany: 2011-09-20, 15:21
Astarael napisał/a:
Problemem tu nie jest nVidia, tylko nasz ukochany optimus...
Dokładnie, tej karty nie ruszy się przez GE, jeśli nie wyłączymy uprzednio całkowicie Intel HD, co nie jest możliwe w przypadku BIOSu obecnego w Asusach, a sam Intel HD również niezbyt ma ochotę zaskoczyć.
Wysłany: 2011-09-20, 15:26
oswaldini napisał/a:
Ehh faktcznie, na stronie nVidii jest pare kompow "polecanych" z tą technologią(...)
"Parę" to złe słowo, w tym momencie praktycznie każdy laptop z kartą NVIDIA jest wyposażony w tę "jakże innowacyjną" technologię, która sprawia problemy nie tylko w przypadku Mac OS X, lecz również pod Linuksem, a nawet Windowsem, na którego napisane są oficjalne sterowniki...
Hej to znowu ja:)
W sumie to chce tylko sprawdzić ten os więc jeżeli udało by sie go dopalić (nawet do przeglądania internetu) to bym był dozgonnie wdzięczny jeżeli ktoś by miał ochotę i czas mi troszeczkę pomóc to by było świetnie
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.