Witam, czy na moim laptopie będzie działał MAC OS X Lion?
Cytat:
1. Symbol modelu laptopa/płyty głównej
2. Jaki jest procesor, czy obsługuje instrukcje SSE2, SSE3
3. Jaki jest mostek południowy (czyli chipset odpowiedzialny za obsługę napędów HDD i DVD).
4. Jaki jest dodatkowy kontroler napędów (jeśli w danym przypadku występuje)
5. Jaka jest karta graficzna
6. Jaki jest kodek audio
7. Jaka jest karta sieciowa
8. Jaka jest karta wifi (jeśli w danym przypadku występuje)
9. Czy napędy są podłączone przez interface SATA czy IDE i jak wygląda układ partycji na dysku docelowym
10. Czy klawiaturę/mysz mamy podłączone przez USB czy PS2.
1. ASUS K52J / Nieznana płyta główna
2. INTEL Core i3 2.26 x2 M350; Socket 989 rPGA
3. Intel Mobilny HM55 Express Chipset
4. Chyba brak
5. ATI MOBILITY RADEON HD5145 1GB DDR3 VRAM
6. -ATI High Definition Audio Device
(HDAUDI\FUNC_01&VEN_1002&DEV_AA01&SUBSYS_00AA0100&REV_1001
HDAUDIO\FUNC_01&VEN_1002&DEV_AA01&SUBSYS_00AA0100)
- Conexant CX20671 SmartAudio HD
(HDAUDIO\FUNC_01&VEN_14F1&DEV_5069&SUBSYS_104313F3&REV_1003
HDAUDIO\FUNC_01&VEN_14F1&DEV_5069&SUBSYS_104313F3)
7. JMicron PCI Express Gigabit Ethernet Adapter
8. Atheros AR9285 Wireless Network Adapter
9. Nagrywarka HL-DL-ST DVDRAM GT30N; dysk ST9320325AS POŁĄCZENIA SATA
10. Klawiatura w laptopie, Touchpad oraz mysz połączona przez USB
OK, na razie dzięki za pomoc, teraz poczekajmy aż ktoś powie coś na temat QE CI w ATI MOBILITY RADEON HD5145 1GB DDR3 VRAM.
I mam jeszcze pytanie w związku z tym czy na tym sprzęcie można postawić Mac OS X Lion obok Windowsa 7?
Przeczytałem trochę o tym QE i CI i z tego co sobie przetłumaczyłem to można instalować, ale jakby ktoś by mógł przetłumaczyć lepiej co to (http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/HCL_10.7.0/Portables#K72JK - przy laptopie ASUS K72JK chodzi mi o grafikę) znaczy.
Te rozdzielczości dotyczą zewnętrznego monitowa... O matrycy ani słowa. Albo wpis powstał w czasach, gdy ludzie mobilne radeony tykali kijem, albo można obraz uzyskać tylko na zewnętrznym ekranie i to w niepełnej rozdzielczości - w tym drugim przypadku, zabawa naprawdę mija się z celem.
_________________ Snow Leopard 10.6.8 Retail on Lenovo ThinkPad R61i 8932-FDG - This one is resting in peace now.
Lenovo ThinkPad Edge E420s 4401-6YG | Core i5-2430M | HM65 | Intel HD 3000 | Conexant CX20590 | Realtek RTL8111/8168B | Intel Centrino 1000 Nie licz na prywatne konsultacje via PW/GG! | Piszę poprawnie po polsku! | Precz z dystrybucjami na vanilliowym sprzęcie! ~Hack 'em all!~
DevID Twojej karty nie ma w chameleon'ie. Trzeba sprawdzić wpierw jakie ma, dodać, skompilować i pobawić się metodą prób i błędów na którym framebuferze i jeśli zaskoczy.
Wpisałem i wyskoczył mi taki oto ekran z tym samym błędem:
http://imageshack.us/photo/my-images/4/dsc0273tz.jpg/
----
Cytat:
DevID Twojej karty nie ma w chameleon'ie. Trzeba sprawdzić wpierw jakie ma, dodać, skompilować i pobawić się metodą prób i błędów na którym framebuferze i jeśli zaskoczy.
Możesz lepiej to wytłumaczyć? Bo jestem zielony w tych sprawach ;/
Wpisałem i wyskoczył mi taki oto ekran z tym samym błędem:
To dowodzi tego co napisałem, nie mniej jak odpalasz z GE=No - to czy chameleon potrafi uruchomić tę VGA nie ma znaczenia. Bo jej zwyczajnie nie odpala.
Najpierw zainstaluj system w trybie VESA, a potem zajmij się odpalaniem VGA. Bez zainstalowanego systemu, odpalona VGA będzie zbędna.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.