mam wpis AppleLPC nom ale tego wpisu AICPMVers nie ma w ACPI_SMC_PlatformPl...
Jak masz AppleLPC, to widać BIOS nie posiada tabel SSDT z stanami CST - musiałbyś odpalić jakiegoś linux'a i poszukać w DMESG czy pokazuje ładowanie tych stanów... Ale skoro piszesz że wciąż nie masz AICPMVers, to na 99% BIOS nie zawiera stanów CST, co w przypadku ASUS'ów i procesorów Quad jest niechlubną regułą...
Włącz generowanie stanów PST i CST w chameleonie i każ systemowi pomijać tabele SSDT, powinno wszystko zaskoczyć teraz.
PS i jaką masz identyfikację SMBIOS... dla Twojego sprzętu chyba najlepsza to MacPro3,1.
Tak wiem na tyle to kumam o co chodzi próbowałem z drop SSDT i bez nie działa w żaden sposób wszystko jest w porządku oprócz tego wpisu AICPMVers w IOregisry sleep działa wyłączanie także nie wiem już sam się w tym gubię
Narazie dałem sobie spokój z Power Menagment-em bo muszę sobie przerwę od niego zrobić, nie wpadłem jeszcze na nic konkretnego o tym.
A chciałbym temat zmienić odnośnie DSDT grafiki czy w moim wypadku jest one konieczne razem z NVCAP-em ponieważ jadę na graphics enabler i w IOE pokazuję mi wszystkie wpisy pokazane w tutorialu.
i czy bez tej poprawki moja karta jest w pełni wykorzystywana.
czy dzięki temu wpisowi boot screen chameleona będzie obsługiwał natywną rozdzielczość mojego monitora 1920x1080x32?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.