Wysłany: 2012-01-11, 19:47 asus P5G41T-M LX3 Pomoc przy DSDT
Witam jestem nowy na tym forum wczesniej miałem distro Aitkosa tak by się oswoić z tematem a teraz zainstalowałem sobie retaila Mac osx Lion tylko trochę w inny sposób,
utworzyłem 2 partycje na windę i mac oraz trzecią na instalator ponieważ nie miałem odpowiedniego pendriva wszystko zainstalowało się okey i Mac śmiga pierwsze pytanie:
1. Czy to nie będzie miało jakiegoś negatywnego skutku, wcześniej chameleona miałem na dysku i w preferencjach a teraz nigdzie go nie mogę znaleźć (wiem że są programy jak Chameleon Wizard) czy to po prostu tak ma być
2. Robię teraz swoje DSDT i do czego odnosi się sekcja Device (PIC) i czy jest niezbędna ponieważ u mnie takowej nie ma w razie czego w załączniku znajduje się DSDT
1. Czy to nie będzie miało jakiegoś negatywnego skutku, wcześniej chameleona miałem na dysku i w preferencjach a teraz nigdzie go nie mogę znaleźć (wiem że są programy jak Chameleon Wizard) czy to po prostu tak ma być
Co znaczy "na dysku"? Przecież system nie rusza sam z siebie. Jeśli chcesz mieć "ikonę w preferencjach" to zainstaluj prefpanel chameleona.
Jest jest dzięki po prostu mój edytor zaliczył jakiegoś zwała i nie umiał go wyszukać
[ Dodano: 2012-01-13, 12:42 ]
Mam jeszcze taki problem odnośnie Power managementu w moim DSDT jest wpisana sekcja SBRG raczej prawidłowo a Power Management nie działa
oraz nie ma "wznów automatycznie po awarii zasilania"
a także nie widzę IORegistry AICPMVers
Skutkuje to tym że Cpu sie wyłancza a zasliacz chodzi dalej przy funkcji Wyłancz czasami też zdaża sie ze zadziala dobrze i wszystko fajnie sie wyłanacza ale jednak jest to uciązliwe.
Czym to może być spowodowane ??? Wydaje mi się ze zrobiłem wszystko okey ale jak to bywa może być inaczej
Wlasnie mi niby z dumpu pod ubuntu wyszło ze to ICH7 albo ja w zły plik spojrzałem
Kod:
pci@0000:00:1d.1 bus N10/ICH 7 Family USB UHCI Controller #2 [8086:27C9]
pci@0000:00:1d.2 bus N10/ICH 7 Family USB UHCI Controller #3 [8086:27CA]
pci@0000:00:1d.3 bus N10/ICH 7 Family USB UHCI Controller #4 [8086:27CB]
pci@0000:00:1d.7 bus N10/ICH 7 Family USB2 EHCI Controller [8086:27CC]
pci@0000:00:1e.0 bridge 82801 PCI Bridge [8086:244E]
pci@0000:00:1f.0 bridge 82801GB/GR (ICH7 Family) LPC Interface Bridge [8086:27B8]
w panelu preferencji wszystko jest okey ale w IORegistry nie ma wpisu AICPMVers hymm
co może być nie tak
BIOS płyty może nie posiadać tabel SSDT z stanami CST... w takim wypadku w Chameleon Wizardzie zaznacz opcje DropSSDT i generowania stanów P i C State i zobacz czy zadziała...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.