Wysłany: 2010-07-10, 12:37 ATi HD4850 na 10.5.8 i kiepska wydajność
Cześć,
W temacie OSX86 już troszkę siedzę, jednakże mam problem z tą pechową kartą.
Problemem jest bardzo kiepska wydajność karty, QE i CI jest ale naprawdę, ciężko jest pracować na tym systemie.
Nawet wystartowałem TF2 i niestety, musiałem wykonać twardy reset komputera, nic nie dało się zrobić.
Jakieś porady?
Dzięki z góry,
Pereh
Specyfikacja i KEXTy:
Gigabyte M52L-S3 (AppleNForceATA.kext z darwin-ata)
4GB DDR2 RAM
ATi Radeon HD4850 512MB (7_radeon_hd_48x0_drivers.pkg, Patched framebuffers for 48x0 and 3870x2.pkg Natit_no_powerplay_4600_4800.pkg)
Sound Blaster Live! (PCI, SB0040, kX drivers)
AMD Athlon x2 5200+ 2.6GHz
iAtkos v7, aktualizowany przez iDeneb Combo Upgrade 10.5.8
Voodoo Kernel
Z tego co rozumiem to mam mieć tylko ATY_Init'a ? Bez innych sterowników? Pytam się ponieważ podczas startu systemu pokazał się komunikat:
Kod:
ATY_Init: Card 0x9442 was posted
ATY_Init: Quitting for card 0x9442
Nie mam pojęcia czy ATY_Init działa czy jednak nie
Dzięki za pomoc, już dodałem ci punkt
EDIT:
Ech, nie będę się bawił z Leo, mam tu kiepskie łącze (256Kbps, 30kb/s max) ale kiedyś pobrałem HazardaOSX, spróbuję z nim, jak się nie uda to jeszcze będę miał backup Leosia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.