Wysłany: 2010-03-03, 18:12 Before you begin... connect your keyboard now
Witam, to mój pierwszy post na tym forum, wiec prosze o wyrozumialosc, szukalem wszedzie i nigdzie nie znalazlem odpowiedzi, chodzi o to, ze normalnie kernel wybieram voodoo i nie wybieram zadnych kextów, zeby chociaz ruszył, pokazal sie filmik startowy, ale pokazuje sie wiadomosc, ze nie odnaleziono klawiatury, mimo iż mam laptopa (fujitsu-siemens amilo li2727) jak mam teraz zrobic? touchpad tez nie dziala, a bezprzewodowa myszka działa, niestety nie mam zadnej klawiatury na usb, a nie mam wejscia ps2 w laptopie, w ogole po raz pierwszy ruszyl, bo tak to tylko z parametrem -x ruszal, ma ktoś sposób na to? Z góry dziekuje za wszystkie odpowiedzi.
Czytalem i nie moge tam nic znalezc, teraz po ponownej instalacji bootuje typko z plyty a jak wyjme plyte to na czarnym tle miga pasek bialy w lewym gornym rOgu.
No wiec, nie mam jak sprawdzic danych teraz, bo windowsa usunal i usiluje zainstalowac osx, chipset mam gma 965, a procesor core duo, dysk sata. Ja narazie chce chociaz system postawic, a kexty pozniej doinstaluje.
Zaraz sprawdzę, musze od nowa sformatowac i wgrywac, a musze te sterowniki od grafiki itp instalowac? bo jak je zaznaczam to w ogole nie chce mi osx sie wlaczyc, tylko miga szary i czarny ekran i moge kursorem ruszac, raz jest strzalka a raz kolko kolorowe.
Pomógł: 1 raz Wiek: 17 Dołączył: 10 Lut 2010 Posty: 73 Skąd: Z daleka :)
Wysłany: 2010-03-03, 20:10
jeżeli tak jest, to nie zaznaczaj, aby odpalił system z klawiaturą i touchpadem, jeżeli wstanie, i zobaczysz cudowny Pulpit, to później będzie już z górki (o ile będą odpowiednie rzeczy do tego ). Formacik, i pisz co wypełzło
W najgorszym wypadku nie bede miec dźwięku i obraz bedzie sie przycinać? Narazie uzywam na monitorze crt, bo to moj stary laptop, a nowy przeszedl test "odbije sie czy roztrzaska" i juz go nie ma, a do tego matryca bedzie dopiero w piatek lub poniedzialek, nie bedzie problemu ustawic rozdzielczosci? bo od laptopa mam widescreen, a ten crt jest kwadratowy.
Miga biała kreska na czarnym tle, problem pewnie z bootloaderem, jak to naprawic?
Błędnie zainstalowany chameleon... trzeba naprawić najprawdopodobniej ręcznie MBR np z poziomu konsoli odpalonej z instalacji Mac OS X. Możesz też spróbować jeszcze raz przeinstalować, może reinstalacja nadpisze tym razem poprawnie MBR i system zacznie się prawidłowo uruchamiać.
Jeśli masz intelowską VGA GMA X3100, a nie ati jak wyżej jest napisane, a po uruchomieniu masz biało/czarne lub biało/szare pasy to musisz doinstalować koniecznie przy instalacji fix do X3100 lub jak pamiętam odpalić z -x i otem dorzucić. Problem ten było szeroko dyskutowany w kontekście X3100.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.