Wysłany: 2010-12-04, 15:18 black screen albo screen z logo apple
Witam,
Od paru dni próbuje zainstalować maca na moim laptopie. Do tej pory udało mi się to osiągnąć w virtualBox. Podczas próby instalacji na lapku instalacja zawiesza się albo na logo appla na szarym tle (nie dochodze do opcji wyboru dysku itp) albo jak dam F8 i wpisze -v załaduje 4 rzeczy i wyskakuje black screen. Nie wiem co z tym zrobić. Próbowałem instalki z płyty dvd i z pendrive. Doczytałem się, że mogą to być problemy z grafiką, z tym że mój laptop pracuje na 2 grafikach, zintegrowanej lub w trybie przyśpieszenia sprzętowego na nVidia GeForce G 210M. Jakieś rady od bardziej doświadczonych?
Co posiadam: laptop Asus UL80VT z zainstalowanym win7 32bit (który chciałbym zachować),
Pytanie:
1. Czy jest szansa, że jakieś distro pójdzie na moim laptopie (mam nadzieje że tak zważywszy na to, że poszło mi to na VirtualBox).
2. Czego powinienem spróbować/co robię źle?
1. Zapoznaj się z regulaminem. Linki podajemy w CODE.
2. Podaj specyfikację laptopa według tego tematu: http://forum.osx86.org.pl...zetu-vt2415.htm
3. Hazard jest słabą dystrybucją. iAtkos S3 jest znacznie lepszy.
4. To, że poszło na Virtualbox, oznacza wyłącznie to, że procesor wspiera wirtualizację. Nie ma to nic wspólnego z normalną instalacją.
5. Nie wiemy jakie fixy powybierałeś.
_________________ Mac OS X Snow Leopard 10.6.8 (Retail x86_64)|Samsung R510|Magic Mouse
Core 2 Duo T6400 2GHz|4GB DDR2 800MHz|PM45 + ICH9M|GeForce 9200M GS 512MB|ALC262|HM500JJ|Yukon 88E8055|BCM94321MC Piszę poprawnie po polsku!Nie pomagam prywatnie przez PW. | Kext Wizard | Chameleon Wizard | HDA Wizard
Hazard to bardzo słabe distro. Przekonałem się o tym sam...
Polecam Ci iAtkosa, raczej na pewno pójdzie, masz Intel GM 4500, na cuda nie licz, nie wiem, jak jest z tą drugą kartą.
Czytałem na necie właśnie, że ludzie odpalali laptopy tego typu tylko niższej serii i działała tylko karta intela, ale to mi nie przeszkadza. System potrzebny jest mi do dostępu do środowiska programistycznego i cokolwiek co będzie działać szybciej niż virtualBox będzie zadowalające. Ktoś może mi poradzić jakiś step by step guide co ustawić aby ominąć zawiechę na logo?
[ Dodano: 2010-12-04, 19:30 ]
znalazłem coś takiego, mógłby mi ktoś wytłumaczyć co zrobić z plikem, który podał użytkownik z tego postu:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.