Siema!
Zainstalowałem właśnie siódemkę i jest problem nie widzi Mac'a.Schemat dysku jest w MBR.Chciałem zainstalować chameleona z DVD Iatkosa s3 v2 tylko nie wiem jak...Proszę o pomoc jak to zrobić.Z góry Dziękuję
No właśnie nie widzi...
Chcę zainstalować Chameleona żeby był wybór windows 7 albo Mac tylko nie wiem jak zainstalować.Z płyty próbuję go instalować wybieram utilities->chameleon installer czy jakoś tak i wyskakuje mi terminal i tu jest problem bo nie wiem jak go zainstalować.Dokładniej chyba nie wytłumaczę.
Pomógł: 235 razy Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4446 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-12-28, 20:07
witucha0 napisał nieco skrótowo - więc dla pewności: chodzi o to, że używasz iAtkosa tylko do uruchomienia systemu, który już masz zainstalowany (a nie instalatora). Po uruchomieniu Mac OS X robisz normalną instalację np. przy użyciu paczki z Chameleonem.
Zanim zaczniesz działać, zajrzyj do poradników i przeczytaj temat o DualBoot Mac OS X & Windows.
ps. Windows nie "widzi" partycji w formacie HFS+ używanym przez OSX. Możesz to obejść przy pomocy np. Mac Drive.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.