Pomógł: 227 razy Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4232 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-09-02, 14:13
Oswaldini nie jest jedyną osobą, która wie co i jak w dsdt, więc możesz liczyć też na kilka innych osób na forum.
Za to jego poradnik jest wg mnie bardzo dobry i jeśli masz trochę chęci i czasu, to po jego przeczytaniu możesz spokojnie powalczyć sam.
Na dobry początek zrób dumpa DSDT (pierwszy odcinek wspomnianego tutka), zgraj dumpa z IORegistry i zgraj jeszcze tzw. lspci.
Wysłany: 2010-09-02, 21:18
Zapraszamy do działu DSDT. Załóż tam temat z nazwą swojej płyty głównej i załącz pliki, o które prosiłem. Wtedy zobaczymy co da się zrobić.
Tak od razu wszystkiego nie zepsujesz - bez obaw.
Spróbuj zrobić sobie awaryjny startowy BootCD. Wtedy nawet jak system nie odpali Ci z dysku, to uruchomisz go z CD i będziesz mógł wszystko naprawić i dalej próbować. Wspomniany BootCD robi się bardzo prosto przy pomocy aplikacji BootCDMaker.
to zainstalowalem ale przestaly usb dzialac i troche sie zkrzaczyl wiec usunalem to co wczesniej zainstalowalem z tej paczki i usunalem jeszcze Apple cos od gładzika przynajmniej tak nazwa mi sie wydawala i zainstalowalem voodoo ps2 i o to co sie dzieje.. :(
Linki zewnętrzne podajemy w formie CODE. Bardzo proszę o zapoznanie się z regulaminem forum!
_________________ - Apple MC511LL/A 27 iMac i5 Quad-Core 4GB 1TB 2.8GHz
- HP PAVILION DV9870ew core2duo/RTL 8168B/intel 4965agn/Geforce 8600M GS
Wysłany: 2010-09-06, 12:33
To musisz to wywalić i przywrócić oryginalne kexty.
Swoją drogą to kolejna "genialna" instrukcja, w której ktoś proponuje używanie kext helper'a pod Snow Leo. Więc rada na przyszłość byś nie wierzył ślepo we wszelkie tego typu tutki. Często jest tak, że zwierają podstawowe błędy.
Wysłany: 2010-09-06, 20:34
A pisałem:
rzooff napisał/a:
Spróbuj zrobić sobie awaryjny startowy BootCD. Wtedy nawet jak system nie odpali Ci z dysku, to uruchomisz go z CD
Jak znów uda Cię się odpalić system, to pierwszą rzeczą, którą radzę zrobić, jest wprowadzenie tej rady w życie
Teraz możesz się dostać do systemu w zasadzie tylko z poziomu instalatora. Czyli odpalasz jakieś distro, z narzędzi wybierasz Terminal i walczysz:
http://forum.osx86.org.pl...acych-vt555.htm http://forum.osx86.org.pl...sie-je-vt17.htm
...to oczywiście jeśli zabezpieczyłeś sobie oryginalne kexty, które zastąpione zostały przy instalacji tamtej paczki. Jeśli nie, to raczej skończy się to wszystko reinstalacją.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.