Mam pytanie, dotyczace DSDT. Powiedzcie mi kiedy to zainstalowac czy po postawieniu systemu czy przed? Jakim programem to zrobic najlepiej, i wszystko co w tym temacie.
jak mam wgrany już system, który nie wstaje oraz plik dsdt.aml to czy mogę z poziomu singel-user wgrać ten plik z pendrive do katalogu /Extra czy też / , by system wstał. Dodam, że w trakcie instalacji wybrałem Chamelona jako bootloadera. Znajdzie on automatycznie zmieniony dsdt.aml czy muszę go jakoś do niego zmusić. Czytałem, że trzeba nadpisać jakiś boot innym bootem, ale nie wiem jakim i skad go wziąść. Mam konto tylko na tym forum. Proszę o instrukcję dla laika...
Pomógł: 226 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 4236 Skąd: Kraków / Brzeszcze
Wysłany: 2010-03-04, 20:30
Plik boot to chameleon on Ci do szczescie nie potrzebny. DSDT wrzucasz bezposrednio na dysk Systemu. Chameleon wczyta go sam. W chameleonie powyżej serii RC4 trzeba wpisywac reczne lokalizacje
A skąd wiesz że problem "nie wstawania" to jest problem z DSDT. DSDT masz zawsze, albo jest ładowane z samego BIOS'u, albo chameleon ma funkcję załadowania DSDT z pliku o nazwie DSDT.aml zamiast z BIOS'u.
Napisz jakie objawy towarzyszą niewstawaniu - a może pomożemy. I zacznij w nowym wątku, bo on nie dotyczy Twojego problemu.
Witam jako ze to moj pierwszy posto prosze o wyrozumialosc :)
Mam problem dotyczacy DSDT.aml a mianowicie przy uruchamianiu wyskakuje mi komunikat Couldn't find table DSDT.aml i nie wiem co mam z tym poczac.
Pomógł: 226 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 4236 Skąd: Kraków / Brzeszcze
Wysłany: 2011-04-14, 20:23
Trzeba zrobić dump DSDT, odpowiednio go przerobić, wrzucić do katalogu /Extra i podać do niego ścieżkę w com.apple.Boot.plist, które też ma być w /Extra.
Są to podstawy i znajdziesz je w każdym poradniku.
Przerabianie dsdt - jest odpowiedni dział razem z tutorialami.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.