Wysłany: 2010-03-04, 20:12 Gigabit Ethernet/RTL8111C - Brak karty w iDeneb 1.4
Witam...
Zainstalowałem na swoim sprzęcie distro iDeneb 1.4 (10.5.6).
System zainstalował się prawie idealnie . Prawie, bo niestety karta sieciowa nie została wykryta, a tak przynajmniej wnioskuje. Gdzie w Mac OS-ie można sprawdzić wykryty sprzęt?
Czy sterowniki na stronie Realteka (te pod maca), mogą pomóc? Karta: Gigabit Ethernet / Realtek RTL8111C.
Dodatkowo podejrzewam, że moja karta graficzna (Gigabyte GF 9400 GT - 1GB RAM), pracuje w trybie VESA. Jak temu zaradzić?... Szukałem na forum i nie tylko na tym... ale brak jakichkolwiek konkretnych wskazówek.
Pozdrawiam!
_________________ Motherboard: Asus Crosshair III Formula
CPU: AMD Phenom II X4 945
GPU: Gigabyte GF 9400GT
Sound: SB Xi-Fi & SB Audigy 4
LAN: Gigabit Ethernet/RTL8111C
Ostatnio zmieniony przez enterman 2010-03-04, 20:24, w całości zmieniany 1 raz
No właśnie, źle zrozumiałem... dlatego edytowałem, sorry
Co do tego EFI String... słowniczek przejrzałem, ale to tylko teoria...
Jestem jeszcze zielony w temacie hackintosha, dlatego proszę o pomoc, ewentualnie jakieś linki...
_________________ Motherboard: Asus Crosshair III Formula
CPU: AMD Phenom II X4 945
GPU: Gigabyte GF 9400GT
Sound: SB Xi-Fi & SB Audigy 4
LAN: Gigabit Ethernet/RTL8111C
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.