Pomógł: 8 razy Wiek: 16 Dołączył: 13 Wrz 2009 Posty: 172 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-08-06, 10:11 iAtkos s3 v2 - Parę Problemów
Po wielu próbach w końcu udało mi się postawić iAtkosa na moim lapku Oczywiście nie wszystko gra w 100%, więc mam parę spraw:
1. Kext od dźwięku do Voodoo HDA dla Snow Leoparda. Bardzo dobrze działa poza tym że Mikrofon jest ciągle włączony, zbiera dźwięki i przekazuje je głośnikom. Jest to trochę irytujące
2. Karta Wi-Fi... Atheros AR9285... Nie mogę połączyć się z siecią bo nie ma sterowników. Szperałem po forach i dowiedziałem się że takowe nie istnieją. Zna ktoś odpowiednik?
3. Wydajność karty graficznej. Nvidia 310m. Natywna rozdzielczość jest, ale filmiki na YouTube w HD klatkują ;( Kext pobrany z
Pomógł: 8 razy Wiek: 16 Dołączył: 13 Wrz 2009 Posty: 172 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-08-06, 10:56
yhhh, ciągle zapominam *_*
1. Symbol modelu laptopa/płyty głównej: R530/R570
2. Jaki jest procesor, czy obsługuje instrukcje SSE2, SSE3: Procesor Intel Core 2 Duo T6600, obsługuje MMX, SSE (1,2,3,3S,4.1), EM64T
3. Jaki jest mostek południowy (czyli chipset odpowiedzialny za obsługę napędów HDD i DVD): Mostek południowy Intela z rodziny ICH9 82801IM, Chipset: PM45
4. Jaki jest dodatkowy kontroler napędów: Brak
5. Jaka jest karta graficzna: Nvidia GeForce 310m
6. Jaki jest kodek audio: Realtek ALC269
7. Jaka jest karta sieciowa: Marvell 88E8040 PCI
8. Jaka jest karta wifi: Atheros AR9285
9. Czy napędy są podłączone przez interface SATA czy IDE i jak wygląda układ partycji na dysku docelowym: Napędy podłączone na Sata. Układ partycji chyba nie potrzebny, ponieważ dla osx'a chciałbym wykorzystać cały dysk twardy.
10. Czy klawiaturę/mysz mamy podłączone przez USB czy PS2: Niestety nie mogę znaleźć informacji co do tego punktu. Na tym forum czytałem że 99% laptopów posiada klawiaturę PS2 więc i w tym przypadku prawdopodobnie tak jest.
[ Dodano: 2010-08-06, 11:03 ]
PS. Nie mogę uruchamiać systemu poprzez tryb graficzny bo wyskakuje mi kernel panic. Z parametrem -V wszystko ładnie śmiga
[ Dodano: 2010-08-06, 11:15 ]
Uśpienie laptopa za pomocą zamknięcia klapy nie działa (wyłącza się tylko ekran).
[ Dodano: 2010-08-06, 13:07 ]
Jezusie.. Co ja przed chwilą przeżyłem :O Już chciałem zrezygnować
Mianowicie wybrałem opcję sleep bo chciałem skoczyć do sklepu, laptop niby zgasił ekran ale power wciąż się świecił. Nie dało się nic zrobić więc przytrzymałem przez pięć sekund guzik power i wyszedłem. Wracam i co? OSX się nie włącza. Dochdziło do bootscreena niby chciał się włączyć ale się zacinał. I nic, parę razy popróbowałem i powiedziałem sobie: "Dosyć tego, poddaję się". Wchodzę do biosu, resetuje ustawienia, wrzucam płytkę i czekam... Zagapiłem się, ominąłem "włącznik instalatora" i co?! Nagle widzę logo apple ... (wcześniej nawet do loga jabłuszka nie dochodziło). Zacięło się bo bez odpowiednich ustawień w biosie jest "Still waiting for root...". No i działa . Rozumiem że jak komputer się zatnie i wyłącze go guzikiem to muszę resetować bios, aby mac działał
[ Dodano: 2010-08-06, 20:43 ]
Czy taka mysz po podłączeniu będzie działała w 100% bez żadnych problemów?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.