Witam. Tak, to znów ja... Mam pytanie czy ktoś testował tą dystrybucję na podobnym sprzęcie jak z podpisu.
Zależy mi na tej dystrybucji, jest to najnowsze wydanie OSX'a.
Z grafiką nie powinno być problemu wnioskując ze screena z dołączonymi do iAtkosa kextami, ale czy karta dźwiękowa oraz sieciowa (ethernet) będą działać na 10.6.4 ?
Z góry dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam!
Tak, chodzi mi o S3 - zapomniałem dopisać. Widzę, że masz prawie identyczny hardware jak mój. Tylko mobo inne, a zatem inne kexty do sieciówki i dźwięku. W Twoim przypadku wystarczy podczas instalacji wybrać te kexty i to wszystko. Do k. dźwiękowej wystarczy zaznaczyć Voodoo HDA podczas instalacji, ale bez HDA Apple bo wtedy nie działa rozumiem ? A co z siecią ? Googlowałem, ale nie znalazłem nic dotyczącego 10.6.4.
eider Pomógł: 6 razy Dołączył: 03 Maj 2010 Posty: 105
Wysłany: 2010-07-23, 17:15
Przy instalacji wybrać VoodooHDA, AppleHDA nie zaznaczałem więc nie wiem, ale zapewne nie będzie działać, bo dwa kexty bedą robiły to samo, czyli obsługiwały karte dźwiękową. Jeżeli chodzi o sieć, to widze że masz LAN Realtek'a, więdz przygotuj sobie na jakimś nośniku RealtekR1000.kext - w instalatorze iAtkosa go nie ma. Zainstalujesz go poprzez pokazanie ukrytych plików (Show-Hide files w Utilities w Programs), przejdziesz do /Extra/Extensions i wrzucisz kexta. Potem przejdziesz do /Library/Tools i włączysz Kext Utility. Na koniec jeżeli chcesz mieć system po polsku to musisz poszukać polish.pkg z 10.6.3, albo użyć tego z 10.6.0 (link na forum w temacie o iAtkos S3). Po aktualizacji do 10.6.4 zamienia się na nową wersje.
PS. iAtkos S3 to Snow w wersji 10.6.3, jeżeli chcesz mieć 10.6.4 to będziesz musiał wykonać update przez SU po instalacji systemu.
rzooff, więc włączę pokazywanie ukrytych plików i przeciągnę po prostu plik RealtekR1000.kext do kext utilities ? Pytanie czy ten kext będzie odpowiedni ? Taki znalazłem...
A co mam zaznaczyć przy instalacji ?
Bootloader - obojętnie
Bootloader Options - 32bit boot, graphics enabler, ethernet
USB - ?
Patches - all, RTC w moim biosie się przyda
Modified kernels - evo reboot, enable sleep
Sound - Voodoo HDA
VGA - nVidia
To chyba tyle, jeżeli coś źle wybrałem prosiłbym, żeby ktoś mnie poprawił.
Pozdrawiam!
Pomógł: 235 razy Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4446 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-07-26, 22:32
Nie ma potrzeby pokazywania ukrytych plików.
Przeczytaj sobie to:
http://forum.osx86.org.pl...czac-vt1023.htm
...i wybierz tylko to, co jest niezbędne do uruchomienia systemu. Nic więcej, a w szczególności dwóch opcji dot. tego samego (grafika).
eider Pomógł: 6 razy Dołączył: 03 Maj 2010 Posty: 105
Wysłany: 2010-07-27, 01:36
eses007, Nie przeciagnać na Kext Utility a wsadzić do /Extra/Extensions... Prosze Cie. Przeczytaj jeszcze raz uważnie, na PW wyjaśniłem Ci jeszcze bardziej...
Pomógł: 235 razy Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4446 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-07-27, 02:17
eider, sam czytaj ze zrozumieniem. Czy naprawdę nikt nie czyta plików readme dołączanych do programów? Polecam
Przeciągnięcie kexta na KextUtility, powoduje jego zautomatyzowaną instalację, czyli: skopiowanie do /S/L/E + nadanie/naprawienie uprawnień.
Jeśli używasz jakiegoś programu, to dodatkowe ręczne wykonywanie tego, co on robi automatycznie, nie ma naprawdę większego sensu.
Na wszelki wypadek dodam jeszcze, że pokazywanie ukrytych plików w ogóle nie jest potrzebne, nawet jeśli kexty instaluje się ręcznie. Ani kexty ani /S/L/E nie są ukryte...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.